Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Servei Català de Trànsit incorpora dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans

30 Gener 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Servei Català de Trànsit

Població: Palau-solità i PlegamansL'SCT defensa que el sistema és una eina "eficaç" per reduir els accidents amb víctimes i l'excés de velocitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d'avui, dilluns 30 de gener, dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans, un en cada sentit de la circulació, amb l'objectiu de reduir-ne la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària.

Segons afirma el SCT: "aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023 i són una eina eficaç per assolir els objectius europeus de reducció de les víctimes".

En concret, es posaran en marxa dos radars de tram entre els punts quilomètrics 8,760 i 4,905 de la C-59 que controlaran la velocitat al llarg de 3,855 km de longitud, en ambdós sentits. El límit màxim de velocitat permès en tot el tram controlat és de 90 km/h. Convé destacar que amb l'entrada en funcionament d'aquests radars de tram quedarà inhabilitat el cinemòmetre fix de punt que hi havia en aquesta ubicació.

L'SCT defensa l'ús d'aquests aparells perquè eviten frenades sobtades, cobreixen de forma efectiva un tram sencer d'una via, s'obtenen velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram, comporten un element dissuasiu de gran efectivitat sobre el comportament dels conductors i complementen els sistemes de control convencionals, com els "radars microones", de làser i els piezoelèctrics.

Segons les dades proporcionades en l'informe de l'SCT, l'any passat la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en l'11,9% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes a Catalunya, la mateixa xifra que es va registrar el 2019.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

palau-solità i plegamans


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès