Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Renfe talla l'R3 el cap de setmana per la construcció d'un nou pas per a vianants a la Garriga

24 Març 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Wikipedia

Població: La GarrigaL'actuació s'emmarca dins de les obres per duplicar la via al tram entre aquest municipi i Parets del Vallès i millorar-ne les condicions

L'actuació comença aquest divendres, i s'ha establert un pla alternatiu de transport entre l'Hospitalet i les Franqueses del Vallès, on hi haurà un tren cada mitja hora en cada sentit. Entre les Franqueses i Centelles es farà transport alternatiu per carretera. Entre el Figaró i Vic hi haurà servei en tren amb reforç de circulacions, i entre Ripoll i Puigcerdà/la Tor de Carol-Enveig, servei complementari en autocar. D'aquesta manera, es garanteix la mobilitat dels viatgers afectats per carretera entre les Franqueses i Centelles.

Pas inferior per a vianants a La Garriga

El pas inferior de vianants a la Garriga és una nova fase de les actuacions per suprimir dos encreuaments i s'emmarca en els treballs de duplicació de la via al tram de la línia R3 entre aquest municipi i Parets del Vallès.

Un cop acabat, el nou pas inferior, es constituirà una alternativa per al pas a nivell del quilòmetre 37,492. El pressupost per suprimir els dos passos a nivell és de 3.139.462,37 euros. Adif ja n'ha eliminat tres més a la zona, un també a la Garriga i els altres dos a Granollers.

Per a aquest cap de setmana, les actuacions previstes inclouen, entre d'altres, aixecar les dues vies en una longitud de 18 metres, demolir andanes i murs d'ambdós marges, de l'escala sud i dels murs adjacents, extreure i desviar cables d'energia i comunicacions i excavar a cel obert l'espai necessari per allotjar els calaixos prefabricats del pas inferior.

Més obres

Més enllà d'aquestes obres, Adif també està remodelant les estacions de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, amb un pressupost de 14.507.307,63 euros (IVA inclòs).

Les obres consisteixen en l'adaptació de les vies i dels sistemes d'electrificació i senyalització pel futur desdoblament, així com de prolongació, ampliació i recrescut de les andanes i construcció de passos inferiors adaptats entre andanes, entre d'altres.

La duplicació de la via al tram Parets del Vallès - la Garriga, amb els projectes de via i electrificació adjudicats, té un pressupost de 55.646.085 euros, als quals cal afegir els subministraments aportats per Adif valorats en 8.436.330,2 euros.

L'obra es durà a terme en un tram de 17,1 quilòmetres, que travessa els termes municipals de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots ells a la comarca del Vallès Oriental.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la garriga

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès