Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Vilanova del Vallès configura un parc fluvial de transició de 17.770 m² de superfície

16 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Vilanova del VallèsVilanova del Vallès guanya un gran parc per així posar en valor l'espai fluvial i fomentar les pràctiques i els estils de vida saludables a tocar del poble. El municipi de Vilanova té 3,2 hectàrees de terrenys públics per a zones verdes a l'entrada nord del poble i a una banda i a l'atra del Riu Mogent. El Departament de Territori i de Sostenibilitat donen llum verda a la configuració d'un parc fluvial de transició de 17.770 mde superfícies i dues zones d'estacionament a l'entrada del poble. 

La Comissió de Territori de Catalunya (CTC), en la sessió celebrada el passat dijous dia 28 de gener, es va aprovar de manera definitiva el Text Refós de la Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament Municipal en l'àmbit del Polígon Masferrer, pel trasllat parcial a les zones verdes. Aquesta modificació determina com a nous espais públics municipals mes de 38.639 m repartits en tres grans àmbits al voltant del pont del Mogent: un a la riba nord (sota Can Safont) i dos a la riba sud del riu (Parc Fluvial). 

El primer dels àmbits, el qual es troba sota l'equipament municipal de Can Safontí i el Molí de Bramassachs, té 16.138,00 m2 i els altres dos àmbits es troben a un costat i l'altre de la carretera BP-5002, de Granollers al Masnou, amb 10.412,00 m2 (al costat de ponent) i 12.089,00 m2 (al costat de llevant) respectivament. 

En el document es preveu que part de les zones verdes previstes al plantejament anterior, com la zona verda situada entre el polígon i el Mogent, redueixi part de la seva superfície per esdevenir sòl industrial sense edificabilitat de l'activitat implantada. D'aquesta manera, mentre que al polígon es redueixen les superfícies verdes tot preservant un corredor verd entre la zona industrial i el riu, la resta de sueprfícies per a zones verdes es defineix de forma concentrada en dos espais accessibles a peu i propers per a tots els ciutadans des del nucli urbà.

Amb aquest nou gran parc de transició es pretén millorar l'equilibri i la salut ambiental de l'entorn del Mogent, incorporant arbres i vegetació pròpia dels espais de ribera i també fent un tractament dels talussos fluvials d'on ja s'han retirat diverses tones de residus impropis que contaminaven la llera. 

Tot seguit, amb el camí fluvial també s'ha assolit una major continuïtat amb la construcció d'un pas sota el pont i l'eliminació d'un creuament perillós de vehicles existent fins fa poc a la carretera. Els treballs es van iniciar al 2019 pel condicionament paisatgístic i la configuració de recorreguts del parc fluvial que han comportat l'eliminació de l'accés general de vehicles per la zona, amb els objectius assolits amb la intervenció i col·laboracio de diversos organismes, com el Consorci per a la Defensa del Besós o l'ACA, entre d'altres. 

Finalment, aquesta millora en l'accessibilitat a l'entorn natural del Mogent es produirà amb la finalització de la configuració de nous itineraris a peu i en bicileta lligats a la mobilitat tova, a les rutes a peu i a la mobilitat més saludable i sostenible. Així, es preveu integrar els circuïts per anar en bicicleta fent unes rutes existents al municipi enllaçant els Espais protegits d'alt valor del riu Mogent (Xarxa Natura 2000), amb els Espais d'Interès Natural del Parc de la Serralada Litoral. 

A més, el Parc s'equipararà amb diferents elements pel joc i l'esport, coincidint amb la consolidació i el creixement de l'arbrat a plantar. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

vilanova del vallès

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina Més info

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina

Si marxem a Palau Solità i Plegamans per parlar d’esport, ens hem ...

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions Més info

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions

De la mateixa que la resta de clubs esportius del territori català ...

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula Més info

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula

Mentre la majoria de competicions de base segueixen aturades, a causa de ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès