Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Vergés alerta que una quarta onada seria "molt dramàtica"

22 Febrer 2021 Redacció: Andrea RodríguezAlba Vergés, la consellera de Salut, ha reconegut es viu un "moment fràgil" pel que fa a la pandèmia de la Covid-19, amb una Rt que podria arribar a 1 aquesta setmana i ha alertat que una quarta onada seria "molt dramàtica". "Estem en setmanes molt claus" ha dit a TV3. La consellera no ha volgut "especular" sobre si pdorien canviar les restriccions la propera setmana i ha explicat que cal estar atents a les dades epidemiològiques. En tot cas, ha dit que es continuarà buscant "el millor equilibri dins d'aquesta fragilitat". D'altra banda, ha retret a la candidat de Junts, Laura Borràs, que parlés de noms en campanya i ha assegurat que ERC "té projecte" pel Departament de Salut. 

Vergés ha explicat que la tercera onada ha passat per sota de la segona epidemiològicament parlant però no pel que fa al sistema assitencial, que ha quedat "molt afectat". Per això, ha afirmat que seria "molt dolent" que ara arribés una quarta onada. Segons ells, és necessari "donar temps" perquè baixi la tensió assistencial i que la vacunació avanci. 

En ser preguntada sobre la Setmana Santa, Vergés no ha volgut avançar escenaris. Sí ha afirmat que "sempre" s'ha intentat "trobar l'equilibri" entre el que deanava la societat en dates clau, com l'estiu o el Nadal, amb la situació epidemiològica del moment. Tot i això, ha reconegut que la situació a l'estiu era "molt diferent" de la d'ara. 

Ha mantingut que la variant britància serà majoritària en les properes setmanes i que per això caldrà estar atents a si canvia el patró atual de l'epidèmia. Vergés ha explicat que de moment no s'han canviat els protocols però que si tècnicament s'indica que cal fer canvis en les quarentes o mes proves, es farà. Sobre la vacunació ha dit que poden haver canvis en les properes setmanes si arriben noves vacunes o si es modifiquen protocols, com el de la limitació a 55 anys de la vacuna d'AstraZeneca. 

Finalment, Vergés també s'ha referit al passaport covid, sobre el que ha reconegut que hi ha un debat molt improtant però sobre el que no hi ha una posició clara a nivell europeu i "no té sentit" fer coses en solitari. D'aquesta manera, ha explicat que s'està treballant amb els seus impulsors una iniciativa sorgida a Girona perquè persones "lliures de covid" puguin accedir a determinats esdeveniments. Vergés ha expressat l'interès del Departament en totes les iniciatives d'aquest tipus que vagin sorgint però ha reconegut que "garantir que estàs lliure de covid no és tan fàcil". 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès.  Portes Obertes Escoles del Vallès ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents Més info

Les entitats esportives de La Garriga reclamen respostes urgents

De la mateixa manera que a la resta de municipis catalans, la ...

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica Més info

L’equip de José Solivelles amb ganes de recuperar la bona dinàmica

Tot i la delicada situació que ens està tocant viure a causa ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès