Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Urbanisme aprova el projecte del Calderí, a Mollet del Vallès

20 Novembre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Mollet del VallèsLa Comissió Territorial d'urbanisme de l'Arc Metropolità aprova la modificació puntual del Pla General al sector del Calderí de Mollet del Vallès, un projecte el qual preveu la construcció de diversos equipaments i prop de 500 habitatges. Així mateix, l'Ajuntament ha celebrat el vistiplau de la Generalitat i ha recordat que el 80% del sector es destinarà a zones verdes, escoles, equipaments sanitaris i esportius, mentre que la resta d'habitatges serà de protecció oficial i ús terciari. No obstant, abans de començar amb la modificació urbanística, la Generalitat insta el consistori a fer diverses correccions tècniques. Un impàs que la plataforma ciutadana Salvem el Calderí interpreta com una "paralització temporal".

L'Ajuntament de Mollet del Vallès destaca que el planejament del Calderísupera els mínims establerts per la normativa urbanística. D'aquesta manera, es destinarà 94.000m2 a zones verdes, parcs i espais públics, mentre que la normativa catalana en preveu 29.000. Pel que fa als equipaments, el consistori apunta que l'estàndars urbanístic marca un espai mínim de 24.700 m2, però el planejament aprovat hi dedica 94.000 m2. D'aquesta manera, l'Ajuntament destaca que la modificació urbanística significa que el municipi podrà rebre cedit "de manera gratuïta" el sòl per podr construir serveis docents, sanitaris, culturals, esportius i ambientals. 

Pel que fa als habitatges, es preveu la construcció de 480 pisos de protecció oficial, mentre que es destinarà un 9% de l'espai a activitat empresarial. El consistori creu que aquest projecte urbanístic "potenciarà la capitalitat de Mollet al Baix Vallès". Josep Monràs, l'alcalde de Mollet, assegura que "desenvolupar el Calderí és una gran oportunitat perquè significa recuperar el 80% d'un espai que actualment és privat". El projecte està vst com una "destrucció agrícola" per part del col·lectiu Salvem el Calderí. 

No obstant, la plataforma acusa l'Ajuntament de voler construir un "macrobarri per a més de 4.000 persones" i també alerta que es situarà a una zona inundable prop d'indústries químiques. "El problema de l'habitatge no se soluciona seguint el dictat de maniobres especulatives per tapar els forats econòmics provocats per una gestió molt discutible durant anys", esmenta el grup ecologista. Segons Salvem el Calderí, les modificacions que ha d'incorporar l'Ajuntament al planejament urbanístic, com incoporar la nomenclatura de les noves claus urbanístiques i completar l'agenda de desenvolupament del sector, suposen una suspensió temporal del projecte. No obstant, admeten que el pla es podria desplegar tan bon punt es resolguin aquestes qüestions i alerten que mantindran la seva lluita "per evitar l'aniquilació del patrimoni agrícola, paisatgístic i natural".

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès