Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Una sentencia obliga Smatsa a completar la instal·lació de dispositius GPS en tots els seus vehicles de neteja

22 Maig 2019Redacció:

El TSJC considera que aquesta tecnologia permetrà "una major seguretat jurídica i evitarà conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària"

L'empresa encarregada de la neteja viària i recollida de residus de Sabadell, Smatsa, haurà de completar la instal·lació de sistemes de control GPS en els seus vehicles. Així ho estableix una sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC), que ha desestimat la petició de mesures cautelars, sol·licitades per la direcció d'Smatsa, de suspendre el requeriment municipal per implantar aquesta tecnologia a totes les unitats que treballen a la ciutat. El jutge considera que aquesta mesura permetrà "una major seguretat jurídica i evitarà conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària". Alhora remarca que el cost d'aquesta tecnologia, que ascendeix a 388.000 euros no suposa "una pèrdua econòmica irreparable en un contracte on es facturen 18 MEUR anuals".Fonts municipals han indicat que amb aquesta sentencia s'aixeca la suspensió de l'expedient sancionador de 36.000 euros que havia quedat aturat el 27 de març de 2019. Alhora han recordat que malgrat que el contracte ho estipulava, es va detectar que només el 26% dels equips mòbils del servei disposaven d'aquests mecanismes de control. Apunten que només estaven programades al sistema informàtic de control quatre de les cinc fraccions de recollida, i que no hi havia programat cap servei de neteja viària, impossibilitant el control automàtic.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Montcada vol que el calaix que soterrarà la R2 quedi totalment amagat per crear una nova avinguda sense barreres

22 Maig

Actualitat

Més info
Debat electoral en directe des del Teatre Auditori de Cardedeu amb interpretació en llengua de signes

22 Maig

Política

Més info
L'alumnat de primària i els centres oberts de Granollers reflexionen sobre la diversitat en l'aniversari del bombardeig

22 Maig

Societat

Més info
Detingut un home i una dona a Terrassa per robar joies a persones vulnerables mentre realitzaven serveis assistencials als seus domicilis

22 Maig

Actualitat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès