Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Un estudi de la UAB conclou que el confinament és més efectiu en països on la gent gran viu sola o amb parella

26 Juny 2020 Redacció: ACN - Cerdanyola del Vallès

Població: Cerdanyola del Vallès


La recerca observa que la llar on viuen els avis és determinant en la transmissió de la covid al conjunt de la població

Investigadors del Centre d'Estudis Demogràfics (CED), a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han conclòs que el confinament resulta més efectiu contra la covid-19 als països on la gent gran viu sola o amb la parella, mentre l'eficàcia és menor als països on els avis viuen amb persones més joves. L'equip de recerca ha explotat dades de censos de població de 81 països per analitzar el paper potencial de les llars en la transmissió del coronavirus i ha constatat que la manera com viu la gent gran a casa és determinant. L'estudi del CED s'acaba de publicar a la prestigiosa revista nord americana 'Proceeding of the National Academy of Sciences (PNAS)'.

L'estudi, fet en base a una mateixa proporció de persones infectades als 81 països analitzats, assenyala que els patrons de coresidència de gent gran a l'Àfrica i a parts d’Àsia augmenten la vulnerabilitat d’aquests països en les morts induïdes per la transmissió de Covid-19 a la llar. De cara al futur, els investigadors destaquen que evitar les infeccions primàries per a grups d’edat específics –com la gent gran- evitarien morts posteriors a causa de la transmissió del virus a la llar. Així, afirmen que prevenir les infeccions primàries entre gent gran és el més eficaç en països amb llars petites i poca coregenència intergeneracional, com França. Per contra, confinar grups d’edat més joves pot tenir un impacte més gran en països amb llars grans i intergeneracionals, com Bangla Desh.A l'hora de prendre mesures per mitigar els efectes adversos de la covid-19, els investigadors del CED insten epidemiòlegs i polítics a tenir en compte la incidència que tenen l'estructura per edats i els patrons de coresidència en la vulnerabilitat de les poblacions davant la malaltia. Consideren que, més enllà de l'edat, les estratègies de confinament i els models epidemiològics haurien d'incorporar més dades demogràfiques i de llars. Així, diuen, s'evitaria especialment la transmissió de la malaltia a persones grans. L'equip investigador l'han format Albert Esteve, Iñaki Permanyer i Diederik Boertien de la UAB, així com James W Vaupel, de la Universitat del Sud de Dinamarca.Estudi previ amb dades a EspanyaEls mateixos investigadors van publicar fa dos mesos un estudi analitzant les dades de l'estat espanyol, i ja van observar com la vulnerabilitat de les províncies espanyoles a la covid-19 venia donada per la major o menor proporció de persones joves i grans, així com per les pautes de co-residència d'aquestes. L'equip de recerca va constatar com els dos factors resultarien determinants per entendre la diferència de mortalitat que podia haver entre províncies davant un mateix percentatge de persones contagiades. Per la seva estructura de població, les províncies més envellides d'Espanya -Zamora, Lugo, Ourense, Salamanca- tindrien el doble de mortalitat per 100.000 habitants que les més joves -Ceuta i Melilla, Almeria, Las Palmas-. Madrid i Barcelona presentarien valors similars.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès