Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Un centre educatiu de la Garriga és el primer en la Unió Europa en ser un referent en Educació en Drets de la Infància i Ciutadania Global

11 Juny 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: La GarrigaThe International School of Catalunya (ISCAT) s'ha convertit en la primera escola de la Unió Europea en rebre el nivell 3 (màxim reconeixement) d'UNICEF com a Centre referent en Educació en Drets de la Infància i Ciutadania Global.

L'objectiu fonamental d'aquest reconeixement és situar a la infància i als seus drets en un lloc destacat de la vida escolar, guiant-se pels principis d'inclusió, equitat, solidaritat i qualitat.

El reconeixement, que s'obté a través d'un sistema de punts mitjançant el seguiment de l'evolució dels centres per part d'un comitè d'UNICEF, s’enfoca en quatre àmbits: coneixement dels drets de la infància i ciutadania global, participació infantil i adolescent, protecció de la infància i clima escolar. El guardó s’atorga a aquelles escoles que han arrelat els drets dels infants, basant-se en la Convenció de les Nacions Unides, a la seva cultura escolar, implicant a cada un dels membres de la seva comunitat educativa.

L'objectiu d'ISCAT

L'objectiu de l'ISCAT és conscienciar sobre els drets dels nens i nenes a tota la comunitat escolar (alumnes, professorat, famílies i la resta de personal) mitjançant un treball conjunt, fent així de l'escola, un lloc segur i inspirador on aprendre per a que els infants i els seus drets siguin respectats, s’incentivin els seus talents i puguin seguir prosperant. 

Anteriorment, el centre ja va rebre els reconeixements de nivell 1, o Broze Award en el sistema britànic, i de nivell 2 o Silver Award, per diverses iniciatives dutes a terme a l'escola. Ara, l'ISCAT ha aconseguit el màxim reconeixement, el de nivell 3 o Gold Award.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la garriga


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès