Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Últimes mesures presses per fer front a la COVID-19

7 Gener 2021 Redacció: puntvalles.comIMPRIMEIX-TE EL CERTIFICAT D'AUTORESPONSABILITAT DE DESPLAÇAMENT COMARCAL

IMPRIMEIX-TE EL CERTIFICAT D'AUTORESPONSABILITAT D'ENTRADA I SORTIDA DE CATALUNYA

IMPRIMEIX-TE EL CERTIFICAT D'AUTORESPONSABILITAT DE DESPLAÇAMENT NOCTURN

MESURES DES DEL 29 DE MARÇ AL 9 D'ABRIL

Les persones de la mateixa bombolla de convivència es poden moure lliurement per tot el territori català des d'aquest dilluns. La mesura anunciada pel Procicat entra en vigor durant Setmana Santa i fins el 9 d'abril. Ara bé, la mobilitat fora de la comarca només es permet si és amb la unitat de convivència i s'ha de dur la declaració d'autoresponsabilitat. A més, la superfície de venda en els grans establiments s'amplica fins als 800 m2, mantenint l'aforament màxim d'un 30% i poden reobrir les sales de joc, també amb un aforament limitat. Una altra novetat és que el comerç no essencial ja podrà tornar a aixecar la persiana aquest cap de setmana. Per contra en el sector de la restauració no hi ha canvis. El toc de queda segueix vigent de 22.00 h a 06.00h. 

No obstant, per aquesta Setmana Santa es limiten les trobades socials a 4 persones com a màxim en espais tancats i 6 persones en espais oberts. No es pot fer reunions en domicilis particulars, on només poden reunir-se convivents. 

Competicions esportives

Pel que fa a l'esport, es reprenen les competicions esportives federades de menors de 16 anys. També es permet el públic en aquelles competicions que tingin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals (de futbol i bàsquet) de caràcter professional. Així, la resta de competicions permeses es pdoran fer amb públic, amb limitació d'aforament del 50% si és a l'aire lliure i del 30% si és en espais tancats.

Cultura

Als locals i espais en què es desenvolupen activitats culturals d'arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes i auditoris, es poden fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. 

A més, els actes vinculats a la cultura popular i tradicional es eprmeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es facin en un espai perimetral o en un espai tancat. Tindran les mateixes limitacions d'aforament que les activitats culturals d'arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents asseguts. 

Sector del joc

Pel que fa al sector del joc, salons, casinos i sales de bingo poden obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

Comerç

En el comerç els principals canvis tenen a veure amb la possibilitat de reobrir els caps de setmana. Les mesures que entren en vigor avui, però, també beneficien els grans establiments, que també poden obrir tot i ser més grans de 800 m2 si acoten l'espai d'obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l'aforament al 30%. 

A més, si respecten aquestes mateixes indicacions, es permet obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l'aire, i on es restringeix l'accés i l'ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Roman suspesa l'obertura dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès