Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

‘Tosca’ de Puccini, la primera producció de la Fundació Òpera a Catalunya, arribarà a nou ciutats catalanes

17 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: SabadellLa primera producció operística del 2021 de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC), 'Tosca', de G. Puccini, que es presenta a Sabadell el 24, 26 i 28 de febrer i realitzarà una gira per Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans, Barcelona, Girona i Lleida fins el 19 de març. Oscar Lanuza, director general de la FOC, ha destacat que és un "petit miracle" que puguin estrenar la 'Tosca' quan "tot el món està tancat" i que facin gira i onze representacions. Àngels Ponsa, la consellera de Cultura, ha remarcat la voluntat territorial de projecte. La producció anirà acompanyada de l'Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra. 

Lanza ha destacat que aposten per "la producció pròpia pel valor afegit que hi ha al territori i per artistes del país i talent jove". La 'Tosca' té un repartiment artístic format per les sopranos Maribel Ortega i Carmen Solís en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer serà Mario Cavaradosi, el barítonc d'origen gallec Luís Cansino en el paper de II Barone Scarpia, Pau Armengol com a Sagristà i Alejandro Baliñas com Angelotti són joves professionals sorgits de l'Escola d'Òpera de Sabadell. 

Tot seguit, la batuta de la direcció musical anirà a càrrec del director sabadellenc Sergi Roca; Daniel Gil de Tejada, el director del cor; Carles Ortiz, director d'escena i Jordi Galobart, l'escenògraf. La producció anirà acompanyada de l'Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra. Ponsa ha esmentat que el país sencer està involucrat en aquest projecte i ha remarcat el compromís del Govern. La Fundació Òpera Catalunya ha dit que "és un exemple excel·lent de col·laboració públic i privada". A més, Ponsa ha destacat que la cultura pensa arreu i en això hi estan "tots conjurats. Arribar amb un projecte d'òpera arreu del territori no és senzill i hi ha hagut el tòpic que l'òpera és elitista i no és veritat. Aquesta és una òpera a l'abast de tothom i a tots els territoris". 

La consellera de Cultura tmbé ha destacat que un altre valor del projecte és "la posada en relleu que hi ha molt talent al país, molts bons professionals i que a vegades no tenen l'oportunitat de començar a casa seva. El projecte els dona aquesta oportunitat de començar a casa i després puguin ser coneguts arreu". FOC està formada per l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Sabadell, el Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona i d'altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès