Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Torna la Mostra d'Art Urbà a Granollers

14 Octubre 2016 Redacció:Roca Umbert Fàbrica de les Arts celebra el dissabte 15 d’octubre la 5a Mostra d’Art Urbà (MAU), amb l'exhibició de sis creacions efímeres, diverses activitats participatives, i la inauguració d'una exposició comissariada per Joan Fontcuberta. "Un mon paral·lel" és una mostra en què Fontcuberta se centra en els projectes de set artistes –Andrés Galeano (Mataró/Berlí), Albert Gusí (Castellbisbal), Roberto Feijoo (Barcelona), David Mayo (Sevilla), Alberto Salván (Madrid), Txema Salvans (Barcelona) i  Ruben Torras (Sant Vicenç de Montalt)– per explorar qüestions de percepció i representació virtual de la realitat a través del Google Stree View. Fontcuberta convida a bussejar entre els efectes que es deriven d’aquesta nova eina digital, la qual incentiva nombrosos projectes d’artistes contemporanis per la seva disponibilitat i contingència. La inauguració es farà el dissabte 15 a les 7 de la tarda a la sala Zero de l'Espai d'Arts, però a partir de les 11 del matí, durant la MAU, l'exposició ja serà visitable.

D'altra banda, la MAU, com a les anteriors edicions, comptarà amb l'exhibició d'instal·lacions centrades en el concepte de fàbrica. De les sis instal·lacions que formen la mostra tres són obra dels seleccionats/des a la convocatòria d'enguany: "Teixint el cos", d’Olga Serral Clarós; "Els caminars per Roca Umbert", de Nora Mugarza Salegui; i "Yo en la factori", de Pere Vilardebó. Aquestes instal·lacions es podran veure durant tot el dia, d'11 del matí a 10 de la nit, als carrers interiors de l'antiga fàbrica. Les altres tres instal·lacions que formen la mostra són fruit de la col·laboració, que per segon any consecutiu, es porta a terme amb la xarxa de festivals Transefímers (formada pel FESCAMP(link is external) de Sant Cugat del Vallès; A Cel Obert(link is external) de Tortosa; Ingràvid(link is external) de Figueres; Lluèrnia(link is external) d'Olot i la MAU de Granollers). A la MAU es podrà veure la instal·lació d'una artista provinent del festival Ingràvid de Figueres, "Desitgem", de Mònica Campdepadrós. Així mateix, l'artista resident a Roca Umbert, Pere Vilardebò, ha portat a l'Ingràvid, aquest dissabte passat, 8 d'octubre, la instal·lació Time Machine que va ser mostrada l'any passat a la MAU. A més es podrà veure la senyalètica dissenyada l'any passat per Manel Gràvalos (artista convidat de l'edició passada per la xarxa Transefimers). El text de l'obra ha estat realitzada per usuaris de l'espai Cangur i per artistes residents a Roca Umbert. I per tercer any consecutiu, l'arquitecte Xevi Bayona ofereix un workshopparticipatiu per produir la instal·lació que presentarà a la mostra, "Diagonal", en què hi participen l'Institut de Granollers, l'EMAD de la Garriga i el Taller Ginebró de Cardedeu.

Com a novetat en aquesta edició, destaca la col·laboració entre els creadors i alguns agents residents i usuaris de Roca Umbert. L'artista Mònica Campdepadrós compta amb la participació d'alumnes d'Arsènic, Espai de Creació, per fer una acció de dansa a la instal·lació creada. L'acció serà dissabte a les 6 de la tarda a la plaça de l'Espai d'Arts. D'altra banda, la instal·lació de Nora Mugarza, "Els caminars per Roca Umbert", serà fruit de les aportacions dels usuaris del centre, ja que l'artista ha instal·lat unes bústies en què demana a usuaris/es i treballadors/es que li expliquin el recorregut que fan habitualment per dins la fàbrica. 

Les activitats participatives tenen un pes especial en aquesta edició, ja que part del treball es veurà reflectit en la mostra. És el cas del workshop de serigrafia que oferirà al matí la il·lustradora Ermisenda Soy (10 h), en què els participants s'iniciaran en el món de la serigrafia realitzant una tote bag amb un disseny del projecte "Yo en la factori" de Pere Vilardebó. També és el cas de les dues activitats d'sketching que s'ofereixen, una per a públic familiar (12.30 h amb Ermisenda Soy i Anna Obón) i l'altra a la tarda (17 h amb l'il·lustrador i urban sketcher Javigaar), en què els dibuixos de la fàbrica resultants formaran part de la mostra. I també a la instal·lació "Teixint el cos", d'Olga Serral, es veurà el resultat del taller de dibuix al natural que durant els dies 4 i 6 d'aquest mes la mateixa artista va oferir a l'Espai d'Arts.

La Tèrmica també forma part dels espais on es desplega la mostra. Com l'any passat, el col·lectiu Ex-abrupto transforma sensorialment i ambientalment La Tèrmica. Aquest cop la convertirà en un escorxador, donant un nou “us”, estètica i ànima a l’espai per reconduïr-lo a una de les indústries més potens del país, la indústria càrnica, una indústria que es troba en el mateix punt que la tèxtil en els darrers anys de funcionament de Roca Umbert. Durant dues hores, de 8 a 10 de la nit, la Tèrmica acollirà projeccions, sons i accions que per reflexionar sobre la industrialització.

I per finalitzar la jornada, una altra novetat, un concert de música electrònica de la mà de l'Orquestra Electrònica del Vallès, en un espai que s'afegeix en aquesta edició a la mostra, la Nau B1. A les 10 de la nit l'Ooeevv oferirà un concert interactiu a partir d'electrodomèstics i eines industrials. 

Pots consultar tota la programació de la MAU aquí

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020 Més info

Els grans vencedors de la Mitja Granollers 2020

Enguany, la 34a Edició de la Mitja Marató de Granollers ha tornat ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

De REBAIXES al Vallès Més info

De REBAIXES al Vallès

%REBAIXES! Vols anar de Rebaixes al Vallès? Sovint pensem que les millors ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès