Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Territori licita la construcció d'un tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets del Vallès per 12 MEUR

30 Desembre 2019 Redacció: ACN - Barcelona

Població: Parets del Vallès


El pla d'actuacions per millorar la capacitat de la via preveu una inversió de 45 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert una licitació de les obres per a construir un tercer carril a la calçada en sentit sud de la C-17 en el tram entre Granollers i Parets del Vallès, per un import de 12,2 MEUR. Està previst que els treballs comencin l'estiu del 2020 i tinguin un termini d'execució de 18 mesos. Les obres implicaran també una reordenació dels accessos a la via. Aquesta és la primera obra que es licita del pla d'actuacions per a millorar la capacitat, la funcionalitat i l'accessibilitat d'aquesta via. El conjunt de mesures d'aquest pla comportaran una inversió total estimada de 45 MEUR.

La C-17 registra congestions de trànsit, en especial en les hora punta, alhora que té problemes d'accessibilitat. Diàriament circulen pel tram de la C-17 comprès entre les autopistes AP-7 i C-33 i la carretera BV-1432 prop de 90.000 vehicles i s'estima que en els propers deu any augmentin fins als 100.000 diaris. En aquest sentit, hi ha tres zones amb nivells d'intensitat diferenciades, la primera entre l'enllaç de la C-17 amb l'AP-7 al sud de Parets i l'enllaç de la C-17 amb les autopistes AP-7 i C-33, el segon entre aquest i la Ronda sud de Granollers i el tercer entre Granollers i Lliçà d'Amunt. Les actuacions previstes s'adapten a cadascun d'aquests trams i busquen millorar la seguretat i la funcionalitat de la via, així com reordenar i millorar accessos i enllaços. En concret, la conselleria impulsa ara la licitació de la construcció d'un tercer carril i la reordenació dels accessos a la calçada sentit Barcelona, entre l'enllaç amb la C-35 i la Ronda sud de Granollers (C-352). El projecte contempla una longitud de quatre kilòmetres i comprèn els municipis de Granollers, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. El carril addicional es construirà integrant com a tercer carril el ramal que s'incorpora des de la Ronda sud de Granollers, fins passat l'enllaç amb la C-35, on la carretera ja té tres carrils actualment.Aquesta ampliació comporta també l'adaptació de les connexions dels ramals d'entrada i sortida dels enllaços. En concret, els accessos des dels enllaços de la carretera C-155, que uneix Sabadell amb Lliçà de Vall, i de la C-35 es canalitzaran a través dels carrils dels polígons industrials de la zona i d'una nova sortida des del tronc de la C-17 al quilòmetre 17. Els accessos directes s'anul·laran i es vehicularan a través dels enllaços i la sortida esmentats. Per últim, per absorbir el trànsit que es generarà els propers anys a les zones industrials de Parets, es remodelarà l'actual enllaç entre la C-35 i la C-17. També està previst construir una passera per a vinents i bicicletes per permeabilitzar la C-17 en l'àmbit d'aquesta ciutat. De cara al futur, està previst que pròximament es licitin les obres de millora del ferm en els trams la Garriga-Tagamanent i Tagamanent-Centelles, així com les de reforma de l'accés des de Sant Martí de Centelles. A més, estan en redacció avançada els projectes per a construir un tercer carril sentit nord a la C-17, amb la previsió que es liciti la primavera vinent, i l'ordenació d'accessos i formació d'un nou enllaç entre Granollers i Lliçà d'Amunt. Es treballa també en les projectes per millorar l'accessibilitat a Montmeló i a Mollet i Martorelles en l'àmbit de la Vinyota.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès