Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Territori licita la construcció d'un tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets del Vallès per 12 MEUR

30 Desembre 2019 Redacció: ACN - Barcelona

Població: Parets del Vallès


El pla d'actuacions per millorar la capacitat de la via preveu una inversió de 45 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert una licitació de les obres per a construir un tercer carril a la calçada en sentit sud de la C-17 en el tram entre Granollers i Parets del Vallès, per un import de 12,2 MEUR. Està previst que els treballs comencin l'estiu del 2020 i tinguin un termini d'execució de 18 mesos. Les obres implicaran també una reordenació dels accessos a la via. Aquesta és la primera obra que es licita del pla d'actuacions per a millorar la capacitat, la funcionalitat i l'accessibilitat d'aquesta via. El conjunt de mesures d'aquest pla comportaran una inversió total estimada de 45 MEUR.

La C-17 registra congestions de trànsit, en especial en les hora punta, alhora que té problemes d'accessibilitat. Diàriament circulen pel tram de la C-17 comprès entre les autopistes AP-7 i C-33 i la carretera BV-1432 prop de 90.000 vehicles i s'estima que en els propers deu any augmentin fins als 100.000 diaris. En aquest sentit, hi ha tres zones amb nivells d'intensitat diferenciades, la primera entre l'enllaç de la C-17 amb l'AP-7 al sud de Parets i l'enllaç de la C-17 amb les autopistes AP-7 i C-33, el segon entre aquest i la Ronda sud de Granollers i el tercer entre Granollers i Lliçà d'Amunt. Les actuacions previstes s'adapten a cadascun d'aquests trams i busquen millorar la seguretat i la funcionalitat de la via, així com reordenar i millorar accessos i enllaços. En concret, la conselleria impulsa ara la licitació de la construcció d'un tercer carril i la reordenació dels accessos a la calçada sentit Barcelona, entre l'enllaç amb la C-35 i la Ronda sud de Granollers (C-352). El projecte contempla una longitud de quatre kilòmetres i comprèn els municipis de Granollers, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. El carril addicional es construirà integrant com a tercer carril el ramal que s'incorpora des de la Ronda sud de Granollers, fins passat l'enllaç amb la C-35, on la carretera ja té tres carrils actualment.Aquesta ampliació comporta també l'adaptació de les connexions dels ramals d'entrada i sortida dels enllaços. En concret, els accessos des dels enllaços de la carretera C-155, que uneix Sabadell amb Lliçà de Vall, i de la C-35 es canalitzaran a través dels carrils dels polígons industrials de la zona i d'una nova sortida des del tronc de la C-17 al quilòmetre 17. Els accessos directes s'anul·laran i es vehicularan a través dels enllaços i la sortida esmentats. Per últim, per absorbir el trànsit que es generarà els propers anys a les zones industrials de Parets, es remodelarà l'actual enllaç entre la C-35 i la C-17. També està previst construir una passera per a vinents i bicicletes per permeabilitzar la C-17 en l'àmbit d'aquesta ciutat. De cara al futur, està previst que pròximament es licitin les obres de millora del ferm en els trams la Garriga-Tagamanent i Tagamanent-Centelles, així com les de reforma de l'accés des de Sant Martí de Centelles. A més, estan en redacció avançada els projectes per a construir un tercer carril sentit nord a la C-17, amb la previsió que es liciti la primavera vinent, i l'ordenació d'accessos i formació d'un nou enllaç entre Granollers i Lliçà d'Amunt. Es treballa també en les projectes per millorar l'accessibilitat a Montmeló i a Mollet i Martorelles en l'àmbit de la Vinyota.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Els nostres reportatges

NUTRIMED. El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable Més info

NUTRIMED. El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i saludable

NUTRIMED El baló gàstric ingerible per perdre pes de manera còmoda i ...

Què fer el dia dels enamorats Més info

Què fer el dia dels enamorats

Tot el que has de saber del dia de Sant Valentí S'acosta ...

De REBAIXES al Vallès Més info

De REBAIXES al Vallès

%REBAIXES! Vols anar de Rebaixes al Vallès? Sovint pensem que les millors ...

Invisalign: La ortodoncia del futuro Més info

Invisalign: La ortodoncia del futuro

La ortodoncia ha experimentado importantes avances en los últimos años. Una muestra ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès