Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Terrassa es troba dins la xarxa europea de ciutats contra el racisme impulsada per la UNESCO

4 Desembre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: TerrassaTerrassa entra a formar part de la Xarxa ECCAR, la Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme (European Coalition of Cities against Racism, en les seves sigles en anglès). Ahir Ona Martínez, regidora de Ciutadania i Convivència, va presentar la seva candidatura de la ciutat, via telemàtica, a la Comissió i va estar valorada amb el cent per cent de vots favorables. 

Aquesta comissió està impulsada per la UNESCO des del 2004, ja que va establir una xarxa de ciutats interessades a compartir les experiències per poder millorar les seves polítiques de lluita contra el racisme, la discriminació i la xenofòbia. A més, compta amb el suprot de l'Alt Comissionat de l'Organització de les Nacions Unides per als Drets Humans i de l'organització més gran de municipis del món, Ciutats Unides i Governs Locals (CGLU), de la qual Terrassa en forma part. 

Entre els objectius de la xarxa hi destaca la lluita contra qualsevol forma de racisme i discriminació i la contribució en la salvaguarda i promoció dels Drets Humans i el respecte de la diversitat, com també enortir la cooperació amb institucions i organitzacions les quals estan compromeses amb la lluita contra el racisme i la discriminació i amb altres xarxes municipals europees. 

L'Ajuntament de Terrassa lluita contra el racisme

La defensa dels Drets Humans a Terrassa és un dels eixos centrals de l'acció del Govern municipal. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha incorporat en el seu Programa de Govern 2019-2023 la voluntat de Terrasa que esdevingui una ciutat feminista i diversa, la qual també està compromesa amb els drets humans, les llibertats i la democràcia. 

En aquest sentit, l'Ajuntament té una llarga trajectòria i compromís en la prevenció i l'abordatge del racisme. Es troba entre les prioritats per treballar en la implementació d'una estratègia per a la prevenció i l'abordatge del racisme a la ciutat, per poder lluitar contra la discriminació d'origen nacional, ètnic, cultural i/o de creences religioses. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès