Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Tallers de restauració com a aprenentatge laboral per a persones amb diversitat funcional de la mà del Consell Comarcal del Vallès Oriental

28 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.comEls objectes provenen de les deixalleries de la comarca i es comercialitzaran en les botigues de les entitats de la Xarxa LISMIVO.

El Consell Comarcal, en el marc de la Xarxa LismiVO, ha iniciat un taller de restauració de petit mobiliari amb usuaris de les entitats que participen al projecte RNOVA, un projecte que es fa amb el Consorci de Residus del Vallès Oriental i que consisteix en la comercialització de productes de segona mà recuperats de les deixalleries.

 

En aquest taller, on participen 12 usuaris, se simula un ambient de treball per a què la persona adquireixi competències tècniques i competències transversals, recuperi els hàbits i habilitats laborals que són comuns en qualsevol tipus de feina (relació amb els companys i professionals, resolució de problemes laborals, maneig i cura de les eines, del mobiliari...) i a més, i sobretot, tingui coneixements i eines per dur a terme la restauració de petit mobiliari que es recull a les deixalleries de la comarca del Vallès Oriental i estan en mal estat, per poder-los donar una segona oportunitat mitjançant la seva reutilització.

 

Al taller es treballen totes les fases del procés de producció en sinèrgia amb les hipotètiques necessitats d’un client, tractant d’optimitzar la capacitat de producció i la rendibilitat del procés. Es busca que la persona assoleixi les competències necessàries de ritme de treball regular, d’atenció i concentració i treball en equip.

 

El mobiliari restaurat en aquest taller serà venut a les botigues de segona mà i/o mercats setmanals que els centres especials de treball i les entitats de la Xarxa LismiVO tenen i promouen.

El taller es du a terme a la seu d’INTRESS-Prelaboral de Granollers, la seva durada és de 32 hores i acabarà el 27 de novembre.

La xarxa LismiVO és una xarxa formada per prop de 30 entitats públiques i privades que treballen per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i/o persones amb risc d’exclusió social, està liderada pel Consell Comarcal i compta amb el suport de Diputació de Barcelona.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès