Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Som Cardedeu, el projecte on col·labora l'Ajuntament de Cardedeu i l'Institut Pla Marcell

16 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: CardedeuL'obejctiu del projecte Som Cardedeu és conèixer el patrimoni popular, cultural i històric de Cardedeu a través de les seves entitats i fomentar la participació ciutadana. És una iniciativa que, a través de l'Institut Pla Marcell i arecçada a l'alumnat de primer curs d'ESO, compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardedeu. 

Al llarg de dues setmanes, diferents entitats de la vila s'han donat a conèixer a l'alumnat, a través de diverses activitats i accions participatives. Són entitats relacionades amb el patrimoni històric i artísitc; la cultura popular, el jovent, la sostenibilitat i el consum responsable, la solidaritat i la cooperació i les arts escèniques i l'educació. Tot seguit, han participat en el projecte Som Cardedeu les següents entitats: 

  • Patrimoni històric i cultural de Cardedeu: Museu de Cardedeu
  • Cultura i tradició popular: Colla bastonera, Gegants de Cardedeu, Diables de Cardedeu
  • Entitats de Festa Major: El Polvorí, el Garitu
  • Entitats juvenils: Casal de Joves La Paki
  • Sostenibilitat i consum responsable: Cooperativa La Fresca, Esbiosfera, Cardedeu Vital/Som Mobilitat
  • Solidaritat i cooperació: Amics d'en Biel, Hi som, Xócala
  • Arts escèniques i educació: Artescena social, Associació d'educació artteràpia
  • Socials: Plataforma d'Afectats per la Hipoteca-PAH, CSO L'Espora

Després de conèixer totes les entitats, l'alumnat va pensar en diferents accions que les podien fer millorar, com la creació d'un eslògan, un dibuix o un logotip i realitzar un producte final, com l'estratègia en xarxes socials o l'elaboració de material promocional (samarretes, bsses de roba, clauers...). La implicació de l'alumnat és, doncs, part essencial d'aquest projecte. 

Finalment, l'Ajuntament de Cardedeu treballa per assentar les bases d'una societat activa i crítica alhora, des de la participació ciutadana d'infants i joves. El projecte Som Cardedeu, que cerca el coneixement, la capacitat d'anàlisi i l'execució de propostes, n'és un clar exemple, com també ho és el Consell d'infants, que es reuneix periòdicament per debatre assumptes d'actualitat o que els preocupen. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès