Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sixe plasmarà el seu art en un mur que dóna a l’Escola Ferrer i Guàrdia amb la complicitat de l’alumnat de 6è

25 Febrer 2016 Redacció:L’artista badaloní Sixe Paredes ha estat convidat per l’Ajuntament de Granollers per transformar amb la seva intervenció una paret mitgera blanca que dóna al pati de l’Escola Ferrer i Guàrdia. L’alumnat de 6è d’aquest centre públic té un paper destacat en aquesta acció, ja que des del mes d’octubre s’han anat documentat sobre l’autor i aquest mes de febrer estan debatent amb ell sobre què inspira la seva obra i els aspectes relacionats amb com es portarà a terme: com es pot mesurar la paret? Quines eines i tècniques es fan servir per pintar, què es vol expressar amb el mural?. D’aquest debat sortirà la inspiració de l’artista que es plasmarà en un mural que es començarà a pintar a partir del 4 d’abril i per espai d’uns deu dies.

A banda de l’alumnat de sisè, tota l’Escola Ferrer i Guàrdia treballa aquest curs un mateix centre d’interès: el coneixement d’un artista mural. Els de primer, David Zinn; els de segon, Joana Santamans; els de tercer, Aryz, autor de Cardedeu protagonista de la primera experiència d’art públic que es va fer el juny de 2014 en una altra paret mitgera del carrer de Roger de Flor; els de quart, Julian Beever; i en les classes d’anglès, Banksy. Així, cada classe porta el nom del muralista sobre el qual treballen, han decorat l’aula amb la seva obra, s’han documentat sobre ell i un cop han esdevingut uns “experts” han intercanviat la informació amb els altres cursos.

Treball previ de l’equip educatiu de l’Espai d’Arts amb diversos col·lectius

Aquest és un projecte transversal amb la implicació de diversos serveis municipals. L’equip educatiu de l’Espai d’Arts treballarà amb diversos col·lectius una sèrie d’accions relacionades amb l’art urbà i amb artistes vinculats a Roca Umbert: amb Pau Farell, es faran tallers a la plaça de Sant Miquel (5 d’abril), al carrer Calderón de la Barca (12 d’abril), al parc de patinatge del Parc del Congost (19 d’abril) i durant la festa del barri de Primer de Maig. Amb Ermisenda Soy, es faran tallers amb infants del Centre Obert Sud; i amb NoraMugarza es farà un taller audiovisual per a què les persones usuàries de l’Espai Actiu de la Gent Gran recullin l’opinió dels veïns mentre Sixe estigui fent la intervenció al mur.

21 d’abril: inauguració de la intervenció i exposició a Roca Umbert

A més de l’Escola Ferrer i Guàrdia, el veïnat de Primer de Maig i, en especial, la comunitat de veïns de la paret mitgera participaran en la inauguració festiva del mural, prevista per al 21 d’abril, al pati de l’escola, des de les 17 h i fins a les 19 h, que continuarà amb la inauguració de l’exposició “Un mundo dentro de otro mundo” de Sixe Paredes a l’Espai d’Arts de Roca Umbert. L’exposició mostra amb fotografies i objectes el procés de treball i el món interior de l’artista urbà Sixe, com una de les eines per immortalitzar moments íntims de la seva feina, de llocs que li transmeten energia i li evoquen formes que alimenten el seu imaginari que utilitzarà com a arxiu de documentació per saber cap on va i quin és el seu origen.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès