Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Seixanta municipis se sumen al dia sense cotxes

23 Setembre 2016 Redacció:Un total de seixanta municipis catalans s'han adherit al Dia sense cotxes dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta participació és una mosta més de la implicació del món local en promoure hàbits de mobilitat més segurs i saludables.

En conjunt, més de 260 municipis catalans s'han adherit a la Setmana i Segura amb desenes d'activitats participatives que organitzen els ajuntaments entre el 16 i el 22 de setembre per promoure la participació activa dels ciutadans.

Així, municipis com Sant Cugat del Vallès, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Viladecavalls, Esparreguera, Gurb, Súria o Sant Vicenç dels Horts, organitzen el Dia sense cotxes amb activitats vinculades amb la promoció de l'ús de la de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en el dia a dia. Altres municipis com Montgat, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar, Roda de Ter o l'Ametlla del Vallès, organitzen pedalades populars fires i tallers d'inspecció tècnica de bicicletes.

A Montmeló, dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, l'Ajuntament ha volgut promoure l'ús de la bicicleta i l'hàbit de caminar com la forma més saludable i majoritària per a què els infants es traslladin a l'escola. Per això, aquest matí, de 8 a 9 hores, s'han tallat el pas als cotxet als carrers que limiten amb els centres escolars de primària (Escola Sant Jordi i Pau Casals) així com l'avinguda Mil·lenari en el tram que passa per davant de l'Institut.

Aquesta ha sigut la primera experiència de creació d'illes horàries de vianants i per això s'ha limitat a només una hora. La Policia Local ha senyalitzat degudament les zones limitades a l'accés a peu o amb vehicle sense motor (Bicicleta, patinet, etc ....). 
La creació d'aquestes illes de vianants no ha comportat cap incident per part dels usuaris i usuàries dels centre educatius.

 Finalment, recordar que hi ha organitzat un passeig familiar en bicicleta pell diumenge 2 d'octubre. La sortida es realitzarà al carrerTarradellas, davant de l'establiment Sobrebici, a les 10,30 hores. No es tracta d'una cursa competitiva, si no d'un passeig pels carrers i caminsdel poble. Per això l'organització ha dissenyat dos trajectes curts, de 2,5 i de 5,5 km.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès