Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Seixanta municipis se sumen al dia sense cotxes

23 Septembre 2016 Redacció:Un total de seixanta municipis catalans s'han adherit al Dia sense cotxes dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta participació és una mosta més de la implicació del món local en promoure hàbits de mobilitat més segurs i saludables.

En conjunt, més de 260 municipis catalans s'han adherit a la Setmana i Segura amb desenes d'activitats participatives que organitzen els ajuntaments entre el 16 i el 22 de setembre per promoure la participació activa dels ciutadans.

Així, municipis com Sant Cugat del Vallès, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Viladecavalls, Esparreguera, Gurb, Súria o Sant Vicenç dels Horts, organitzen el Dia sense cotxes amb activitats vinculades amb la promoció de l'ús de la de la bicicleta com a mitjà de transport habitual en el dia a dia. Altres municipis com Montgat, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar, Roda de Ter o l'Ametlla del Vallès, organitzen pedalades populars fires i tallers d'inspecció tècnica de bicicletes.

A Montmeló, dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, l'Ajuntament ha volgut promoure l'ús de la bicicleta i l'hàbit de caminar com la forma més saludable i majoritària per a què els infants es traslladin a l'escola. Per això, aquest matí, de 8 a 9 hores, s'han tallat el pas als cotxet als carrers que limiten amb els centres escolars de primària (Escola Sant Jordi i Pau Casals) així com l'avinguda Mil·lenari en el tram que passa per davant de l'Institut.

Aquesta ha sigut la primera experiència de creació d'illes horàries de vianants i per això s'ha limitat a només una hora. La Policia Local ha senyalitzat degudament les zones limitades a l'accés a peu o amb vehicle sense motor (Bicicleta, patinet, etc ....). 
La creació d'aquestes illes de vianants no ha comportat cap incident per part dels usuaris i usuàries dels centre educatius.

 Finalment, recordar que hi ha organitzat un passeig familiar en bicicleta pell diumenge 2 d'octubre. La sortida es realitzarà al carrerTarradellas, davant de l'establiment Sobrebici, a les 10,30 hores. No es tracta d'una cursa competitiva, si no d'un passeig pels carrers i caminsdel poble. Per això l'organització ha dissenyat dos trajectes curts, de 2,5 i de 5,5 km.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant Més info

El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la ...

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers Més info

Blancs i Blaus protagonistes de la festa major de Granollers

Gran La Festa Major de Blancs i Blaus promou l’enfrontament amistós entre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès