Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat rebutja el trasllat a la ciutat del jesuïta denunciat per abusos sexuals

19 Març 2019 Redacció:El ple ha aprovat una proposta en aquesta direcció, que també condemna qualsevol tipus d'abús sexual i dona suport a les víctimes de pederàstia i pedofília

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha aprovat per unanimitat una proposta de la secció local d'ERC-MES per rebutjar el trasllat del pare Pere Sala al Centre Borja de la població. Es tracta del jesuïta del col·legi Sant Ignasi de Barcelona, denunciat per presumptament haver comès abusos sexuals a menors d'aquesta escola durant la dècada dels 80. El text també condemna qualsevol tipus d'abús sexual, especialment aquells que afecten infants i adolescents i expressa "la màxima solidaritat i suport" envers les víctimes de pederàstia i pedofília. Així mateix, exigeix a l'Església Catòlica que no toleri "l'abús sexual a menors i que garanteixi que els seus espais siguin segurs per a la infància".La moció rebutja "la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que ha encobert i intentat silenciar els casos els casos d'abusos sexuals a infants i adolescents". Alhora insta al Congrés i al Senat perquè treballin per ampliar el període de temps de prescripció dels delictes d'abús i agressió sexual fins que la víctima faci 30 anys.La congregació va traslladar el sacerdot de 94 anys al Centre Borja de la població la setmana passada després que el cas es fes públic. Fins ara el jesuïta vivia en una residència propera a l'escola Sant Ignasi de Sarrià. Pere Sala està investigat per presumptament haver abusat sexualment d'exalumnes del centre barceloní a la dècada dels 80.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Fresc Festival Sabadell 2019 Més info

Fresc Festival Sabadell 2019

Al Juny arriba el Fresc Festival 2019, el Festival de música, ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res!   ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès