Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat no acceptarà "cap xantatge" d'Endesa ni "l'amenaça" de talls de subministrament a 158 famílies

2 Setembre 2019 Redacció: ACN - Sant Cugat del Vallès


El consistori exigeix a la companyia elèctrica un conveni per "garantir els drets bàsics" de les persones en risc d'exclusió

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha afirmat aquest dilluns que no acceptarà "cap xantatge" d'Endesa després d'haver rebut una carta a principis d'agost on la companyia informava d'un deute de prop de 113.000 euros en factures d'electricitat i gas de 158 famílies del municipi i advertia de possible talls de subministrament a partir de l'1 d'octubre "si l'Ajuntament no se'n fa càrrec ", segons un comunicat del consistori. Ingla ha afegit que no admetrà "l'amenaça" de talls de subministrament a aquestes persones, i ha exigit a la companyia elèctrica que signi un conveni amb el consistori santcugatenc per "garantir els drets bàsics" dels afectats. "Entre les grans corporacions i les famílies, el govern sempre triarà les famílies", ha afirmat l'alcaldessa.

Ingla ha assegurat que no es farà front a cap pagament fins que les empreses subministradores d'energia signin un acord amb l'Ajuntament on quedi garantit i s'estableixin els fons previstos a la llei 24\/2015, i la coresponsabilitat d'empreses i administracions.D'aquesta manera, l'alcaldessa ha defensat l'aplicació de la norma, aprovada pel Parlament de Catalunya arran d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que prohibeix els talls de subministrament a persones vulnerables i que "té un grau superior" al bo social de l'Estat per haver estat aprovat per decret llei.Ingla ha instat els ajuntaments afectats per les "amenaces de tall de subministrament" a organitzar-se "amb l'objectiu que cap família quedi a les fosques, cap infant sense escalf i cap llar sense els subministraments bàsics garantits".També ha reclamat al Govern que assumeixi el "lideratge jurídic i polític de la defensa dels drets energètics de la ciutadania més vulnerable". Precisament, aquest dilluns l'executiu català s'ha reunit amb representats de les diputacions, de les entitats municipalistes i de la societat civil per acordar una resposta comuna a la carta que Endesa ha enviat a 250 consistoris.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès