Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat del Vallès elabora un atles per mesurar la seva eficiència energètica

3 Abril 2019La nova eina facilitarà la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible

L'Institut Cartogràfic de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, han elaborat un atles per mesurar l'eficiència energètica del municipi vallesà. L'eina, que entre d'altres aspectes mesura la contaminació lumínica, l'eficiència energètica dels edificis, el potencial fotovoltaic o la quantitat de vegetació present a la ciutat, vol facilitar la presa de decisions en base a dades objectives per tal de planificar un urbanisme més sostenible. Una de les primeres conclusions extretes a partir de l'atles és que a Sant Cugat la vegetació té un important paper regulador en el comportament tèrmic evitant un sobreescalfament excessiu de la ciutat i que al voltant d'un 30% de les cobertes són adequades per col·locar-hi instal·lacions fotovoltaiques i un 40% per instal·lacions solar-tèrmica.L’atles és en format SIG –d’alta precisió- i es pot consultar al web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya: https:\/\/eines.icgc.cat\/storymaps\/diba. Les dades s’han obtingut a través de vols aeris i tecnologia amb sensors d’alta precisió. A banda de Sant Cugat, l'eina també inclou dades de Sabadell, Esplugues de Llobregat, Badalona i Berga.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Fresc Festival Sabadell 2019 Més info

Fresc Festival Sabadell 2019

Al Juny arriba el Fresc Festival 2019, el Festival de música, ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! Temps ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès