Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat augmenta el pressupost del 2020 un 13% per fer front a la crisi de la covid-19

2 Juny 2020 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: Sant Cugat del Vallès


Els comptes municipals han passat dels 132 MEUR de 2019 als 149 MEUR d'enguany

Sant Cugat del Vallès disposarà aquest 2020 d'un pressupost de 149 MEUR. Els nous comptes suposen un increment del 13% respecte els de l'any anterior i pretenen donar resposta a la situació de crisi social i econòmica derivada de la covid-19. En el capítol d'inversions, el govern reserva 12,76 milions (un 22% més que l'any passat) a obres i treballs que contribueixin en la millora de la ciutat, així com a la reactivació econòmica. Pel que fa a l'habitatge, es mantindrà l'aportació anual de 2 MEUR a l'empresa pública Promusa. A més, es farà una transferència de capital a la companyia, de 7 MEUR, i s'aplicarà un romanent de 2019 de 725.000 euros. El nou pressupost s'aprovarà en un ple extraordinari dilluns vinent.

Sant Cugat del Vallès preveu deixar d'ingressar un milió d'euros procedents de taxes, preus públics, serveis que s'han deixat de prestar a causa de la covid-19 i impostos procedents d¡àmbits com el de la construcció que s'han alentit. Amb tot, ha compensat aquesta situació a través d'aportacions procedents de la Diputació de Barcelona, el Govern i l'Estat i també mitjançant la recaptació d'impostos municipals com l'IBI. L'executiu preveu una entrada de 48,7 MEUR, un 4,5% més que l'any passat, gràcies a la pujada de l'IBI. Així mateix, el pressupost 2020 també està condicionat un any més pel cost que suposa assumir expropiacions de zones verdes (5’3 MEUR) i, com a novetat, també cal assenyalar l'esforç de reestructuració de les operacions de crèdit –a través d'una amortització de més de 4 MEUR provinents dels romanents del 2019- per alleugerir les càrregues de tresoreria.Entre les principals partides, destaquen la de serveis econòmics, que ascendeix a 38 MEUR, la de l'àmbit de recursos humans, amb 38,6 MEUR i la de manteniment de la ciutat, amb 26,9 MEUR. L'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, ha destacat que els comtes permetran "endreçar" el consistori i contractar el personal necessari per atendre les necessitats de la ciutadania. En aquesta línia, es crearan 20 noves places a l'Ajuntament, a més de millores a la Brigada Municipal, al personal de suport logístic i el pas de 22 persones auxiliars administratives a administratives.Pel que fa a l'habitatge, es mantindrà l'aportació anual de 2 MEUR a l'empresa pública Promusa, per cofinançar la política pública d'habitatges. A més, es farà una transferència de capital a la companyia, de 7 MEUR, i s'aplicarà un romanent de 2019 de 725.000 euros. Al nou pressupost s'hi ha de sumar els 5,5 milions destinats a fer front a les conseqüències de la pandèmia i que van rebre llum verda via modificació pressupostària. De fet, el govern ha incorporat als comptes 11,5 milions del romanent dels de l'any passat per assumir aquest import. Tot i això, des de l'executiu han subratllat que la redacció del pressupost "no ha estat totalment condicionada" per la crisi sanitària.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès