Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sabadell posarà policies de paisà i càmeres als concerts per prevenir agressions sexistes a la Festa Major

3 Setembre 2019 Redacció: ACN - Norma VidalEls taxistes de la ciutat oferiran viatges gratuïts amb l'objectiu d'allunyar possibles víctimes de situacions de perill

L'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un dispositiu per prevenir les agressions sexistes durant la Festa Major d'enguany. Entre les noves mesures de seguretat que s'implantaran, destaca la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona de concerts del Parc Catalunya, on també hi haurà agents de la Policia Municipal vestits de paisà i un equip integrat per educadors socials que estarà amatent a possibles violències masclistes. A més, els taxis oferiran assistència gratuïtat amb l'objectiu d'allunyar una possible víctima d'una situació de perill i els autobusos urbans de les línies N1 i N4 faran parades intermèdies durant tota la nit.

Les mesures formen part de la campanya 'Per una Festa Major sense violències masclistes', que el consistori ha impulsat per fomentar les relacions lliures, respectuoses i igualitàries entre la ciutadania, tot fent una crida a la coresponsabilitat de tothom per eradicar conductes sexistes o de caràcter LGTBIfòbic.Als espais de concerts hi haurà un equip de persones que estarà amatent a possibles violències masclistes integrat per vuit educadores especialitzades. A més, hi haurà policies de paisà entre el públic dels grans concerts, per prevenir tocaments o agressions sexistes. Així mateix, el parc Catalunya estarà cobert amb un sistema de càmeres connectades als serveis de seguretat per evitar episodis d'aquesta tipologia.En aquest marc, destaca la campanya Mou-te Segura, que oferirà cobertura a les dones en cas que se sentin en situació de vulnerabilitat. El col·lectiu del taxi col·laborarà en la prevenció de violències masclistes durant els dies de de la festa i oferirà assistència, de forma gratuïta, per allunyar d'una situació de perill qualsevol persona que se senti amenaçada. En paral·lel, aquest dies també funcionarà el servei de bus gratuït nocturn de les línies N1 i N4 durant tota la nit, així com les parades intermèdies per facilitar un punt de parada més proper a la destinació dels usuaris en horari de nit del servei. Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja i l'Ajuntament instal·laran l'estand de Som Nit, amb informació i material d'informació i prevenció. Així mateix al costat del parc Catalunya hi haurà dos punts d'assistència sanitària que, a part de primeres cures oferirà, si cal, atenció psicològica.Per segon any s'instal·larà un Punt Lila a l'avinguda de Francesc Macià, com a espai d'informació i acompanyament davant qualsevol situació de violència sexista o LGTBIfòbica que es pugui produir.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès