Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sabadell posa en marxa el servei de Policia de Proximitat

22 Desembre 2015 Redacció:L'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa el nou servei de Policia de Proximitat a la ciutat, en una aposta clara per un model més proactiu i preventiu que doni resposta a la necessitat d'adequar el servei a les demandes ciutadanes, afavorint l'apropament entre la policia i la ciutadania i fomentant així la coresponsabilitat. Un dels compromisos del Govern municipal, en paraules de Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, és “implantar un servei de seguretat ciutadana basat en polítiques socials i comunitàries, passant d'un model de policia especialitzada a un model de policia comunitària, preventiva i de proximitat, al servei i al costat de la ciutadania”.

Aquest nou servei, ja en funcionament des de l'inici de desembre, reforça la presència dels agents de la policia municipal als carrers de la ciutat i s'anirà completant, de forma gradual, al llarg dels propers anys. D'entrada, la reestructuració dels agents ha permès, entre d'altres, formar equips de treball que, assignats als diferents districtes, presten el seu servei patrullant tant a peu com en motocicleta –per guanyar mobilitat quan sigui necessari–, pensat a donar cobertura en la franja horària en què hi ha més activitat als carrers de la ciutat. És per això que una bona part del seu patrullatge planificat inclou la visita a comerços, escoles o entitats socials, per exemple.

El nou model, que permet un contacte més directe amb la ciutadania, està basat en el diàleg i la mediació per tal de preveure i resoldre els conflictes ciutadans, ja que els agents poden captar directament les necessitats escoltant les demandes o peticions, realitzant les possibles actuacions treballant de forma planificada. Aquest vincle més proper i constant fa que els agents també es converteixin en referents del veïnat del districte on patrullen.

D'aquesta manera, i des que s'ha posat en marxa aquest servei, s'han programat un total de 407 serveis dels quals ja se n'ha finalitzat 329. També s'han pogut fer un total de 135 serveis no programats, dels quals un 16% han estat a iniciativa pròpia dels agents, el 66% a instàncies de la central de policia i el 18% com a demanda del veïnat de la zona.

Entre els motius habituals d'aquests serveis estan els relacionats amb molèsties diverses entre els veïns, per temes relacionats amb trànsit a les entrades i sortides de les escoles, per aspectes com brutícia, molèsties relacionades amb tinença de gossos (soroll o excrements), circulació de vehicles, sorolls o temes més de l'àmbit dels serveis socials.

Una aplicació informàtica per augmentar l'eficiència d'aquest servei

Amb la concepció que aquest servei es basa en una interacció més directa amb la ciutadania, s'han cercat noves eines per afavorir una informació més eficient i és en aquest sentit que s'ha posat també en funcionament una aplicació (app) informàtica que permetrà comunicar-se directament amb aquest servei.

Amb una interfície molt clara i intuïtiva, l'app facilita el contacte directe amb la policia municipal, ja sigui directament amb una trucada gratuïta al telèfon d'emergència 900112092 o al 092 o bé enviant una notificació, si es tracta d'una incidència no urgent, i que genera un tràmit que possibilita fer el seguiment posterior ja que es troba totalment integrada amb el sistema de gestió municipal.

Aquesta aplicació es pot descarregar al mòbil des del portal municipal (http://www.sabadell.cat/ca/sbd-20cat), des de Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.sabadell.policia) o capturant el codi QR incorporat, entre d'altres, a les targetes de la Policia Municipal. Aquesta eina també permet generar alertes per tal que l'usuari pugui estar informat al moment dels avisos al mòbil relacionats amb temes d'interès tant de la via pública com de seguretat ciutadana.

Segons Miquel Soler, regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, “l'app es tracta d'una eina més de les moltes que properament l'ajuntament podrà anar presentant en la línia de facilitar una major comunicació i apropament de l'administració amb la ciutadania”.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga Més info

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga

El mes de novembre va començar amb una notícia mediàtica pel municipi, ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Per què apostar sí o sí per l’eficiència energètica? Més info

Per què apostar sí o sí per l’eficiència energètica?

Una casa eficient redueix la demanda energètica i les emissions de CO2, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès