Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sabadell denuncia que l'emergència habitacional ha esdevingut crònica i que no té prou eines per fer-hi front

6 Juny 2019 Redacció: ACN - SabadellAl municipi vallesà hi ha una mitjana de 12 desnonaments coneguts cada setmana

L'Ajuntament de Sabadell denuncia que l'emergència habitacional al municipi ha esdevingut crònica i que no té prou eines per fer-hi front. En aquest sentit, assegura que el nombre de desnonaments, tant de lloguer com d'hipoteca, no ha parat de créixer en els últims anys. Les últimes xifres mostren que entre els mesos de febrer i juny s'han produït uns 60 desnonaments a la ciutat, una dotzena per setmana. La xifra total però és molt més alta perquè molts s'executen sense que l'administració de justícia n'informi. Davant aquesta situació, Glòria Rubio, regidora d’Habitatge en funcions, lamenta que la realitat demostra que no hi ha una voluntat real de millorar la situació i que el consistori només pot 'posar pedaços' a l'espera d'un canvi de sistema que només pot tirar endavant el govern de l'Estat.

Des del consistori vallesà lamenten que el no comptar amb tota la informació relativa als desnonaments fa molt difícil que puguin actuar. Amb tot, s'està treballant en els casos de risc de pèrdua de l'habitatge a causa d'impagaments de lloguer, deute hipotecari o precari amb l’objectiu d’evitar la pèrdua de l’habitatge de les unitats de convivència usuàries dels serveis municipals.Amb l’objectiu de fer visible aquesta situació i davant la situació d’emergència habitacional que es viu a la ciutat, l’Ajuntament ha decidit fer palesa la saturació i el col·lapse dels recursos d’emergència i habitacionals, com també la incongruència de l’obligatorietat que l’administració hagi de donar resposta i solució residencial quan no té els recursos per fer ho. Per això l’Ajuntament reclama la necessitat urgent de disposar d’eines, recursos i legislació permanents per afrontar aquesta situació.Creix el nombre de desnonamentsSegons el consistori, l’increment dels desnonaments en aquests darrers anys ha vingut totalment determinat per la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de determinats articles de la Llei 24\/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i de la Llei 4\/2016, del 23 de desembre, de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. Mentre aquestes dues lleis van ser vigents, assegura, el nombre de llançaments havia baixat considerablement per l’obligació que aquesta norma introduïa en els grans tenidors d’oferir lloguer social. Tot i que actualment s’ha aixecat la suspensió d’alguns dels articles suspesos de les lleis esmentades, hi ha una veritable dificultat per garantir que s’apliquin, de manera que es vulneren els drets de la ciutadania.Per disposar d’informació sobre el nombre de desnonaments i treballar en protocols d’actuació, s’ha insistit en l’àmbit municipal, des de l’any 2016, per establir espais de treball amb els jutjats, atès que és allà on es tramiten i resolen els procediments d’execucions hipotecàries i els de desnonaments que poden abocar al llançament de les persones dels habitatges on viuen.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés Més info

Festival Internacional de Blues a Cerdanyola del Vallés

Del 27 de setembre al 6 d'octubre se celebrarà el Festival Internacional ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès