Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

S'inaugura la nova entrada a Granollers per la BV-1432 que resultarà en una gran millora en la seguretat de vianants i ciclistes

23 Novembre 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersAquest dissabte, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha fet una visita inaugural de les obres que s’han realitzat a l’entrada de la ciutat per la carretera BV-1432 des de la C-17 fins a l’estació del Nord.

Les obres, que han tingut un cost d’execució de 865.150 euros, finançats en un 75% per la Diputació de Barcelona i el 25% per l’Ajuntament de Granollers, suposen una important millora per l’ordenació d’aquest vial així com per la millora de la mobilitat a peu i en bicicleta, i també d’accessibilitat per al veïns dels barris de Can Gili i Terra Alta.

Un espai transformat que comporta un canvi radical de la mobilitat.

En l’acte inaugural, el diputat Pere Pons, ha ressaltat l’actuació com una intervenció important per la mobilitat en aquest accés a Granollers des de la C-17 i Lliçà d’Amunt, però també de seguretat tant pels vehicles com per als vianants i ciclistes.

Pons ha destacat que «aquesta és una actuació primer perquè dignifica una de les entrades a Granollers que fins ara havia estat oblidada i que suposa una millora urbanística important per tot l’entorn, però també perquè s’hi ha incorporat una nova mobilitat més sostenible per als desplaçaments de vianants i ciclistes, una característica molt important que la Diputació de Barcelona està incorporant en la seva xarxa de carreteres».

L’alcalde, Josep Mayoral, ha volgut destacar el canvi substantiu que per la mobilitat suposa aquesta intervenció, havent-hi un abans i un després molt notable que farà canviar hàbits en molts conductors i que ajudarà a ser una via més segura. Mayoral també ha destacat que l’actuació és un lligam de la ciutat amb els barris de Can Gili i Terra Alta.

«És una millora paisatgística feta amb qualitat, un espai amb més verd i per a passejar, ordenat i que aposta per a l’ús del transport public amb parades bus.» 

L’actuació feta en aquest tram de la carretera BV-1432 ha estat una optimització de la secció de calçada existent per construir-hi un itinerari compartit per a vianants i ciclistes, així com la construcció d'una nova rotonda situada a l’altura de l’accés al barri de Terra Alta.

En conjunt, l’actuació suposa una millora important en la mobilitat així com un element de pacificació del trànsit de l'accés en aquest nucli urbà.

Les obres han suposat enjardinar tot el recorregut amb parterres i arbrat, i també la incorporació de nova il·luminació.

L’actuació ha fet necessària la construcció d’un mur de contenció derivat de la geometria de la nova rotonda que activa l'arranjament del parc superior que hi ha en aquest punt i que queda integrat per escales que connecten l'itinerari a nivell de carretera i el costat nord de Can Gili.

Aquesta acció respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”.

Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès