Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

S'implanta un passaport a Palau-solità i Plegamans per motivar als joves a participar en activitats culturals

20 Novembre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Palau-solità i PlegamansL'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) ha posat en marxa aquest curs el seu propi Passaport Cultural, una iniciativa que premia els alumnes de secundària que participin de manera activa o com a públic en actes culturals.

La proposta neix de la regidoria de Joventut per promocionar el consum de continguts culturals entre els joves del municipi. Inspirat en l'experiència duta a terme a la localitat de Guadalajara, s'ha adaptat a la realitat local del municipi i a la voluntat de promoure els continguts vinculats a la cultura entre els alumnes de secundària.

Els alumnes poden augmentar la seva nota a la classe de Literatura Catalana si completen un seguit de propostes al llarg del curs acadèmic.

La proposta va adreçada a alumnes de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat, i té com a incentiu oferir punts per a pujar nota a l'assignatura de Literatura Catalana, amb un valor que encara s'ha d'acabar de tancar en consens amb els centres educatius.

"Es tracta d'una iniciativa de Joventut que vol apropar els joves a la cultura, consisteix en promocionar que participin de manera activa o participant com a espectadors en diferents propostes", explica l'alcalde del la localitat, Oriol Lozano.

La idea es va gestar durant el curs passat, i per aquest motiu aquest curs 2021-2022 serà el primer en què es posarà en marxa.Per fer-ho, l'Ajuntament ha treballat conjuntament amb els tres centres que ofereixen educació secundària a la localitat, els dos instituts públics, el Ramon Casas i Carbó i el Periquet, i l'escola concertada Miranda.

Els alumnes disposaran d'un carnet amb un disseny exclusiu que ha creat una alumna de Batxillerat Artístic de la localitat, i on hauran de validar cada activitat cultural a la qual hi assisteixin o hi participin, fins a completar sis per cada trimestre.

"Cada cop que vagin a una activitat se'ls segellarà, i això els acabarà donant un rendiment en la matèria de Literatura Catalana", explica Lozano.

Aquestes activitats han de ser prèviament validades, de manera que seran aquelles que ofereixi la regidoria a través dels diferents programes que planteja mensualment, les que s'ofereixen en centres com l'espai jove de l'Escorxador, o qualsevol de les que es puguin plantejar a nivell local i obtinguin el corresponent vistiplau.

A més, la proposta integra activitats directes a l'aula, amb intervencions que es basen en la metodologia vivencial per establir un contacte amb els alumnes a través de contes i novel·les gràfiques.

Això és possible gràcies a la participació de dues narradores professionals, Sherezade Bardají i Júlia Baena, que proposen una activitat per apropar l'àmbit literari als joves.

La voluntat és que aquesta proposta es pugui fer extensiva a altres municipis, fet pel qual el reconeixement de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) obre la porta a compartir l'experiència.

"La nostra iniciativa es pot implantar en qualsevol altre població, encara no hem establert contacte amb altres localitats però de ben segur que s'hi sumaran", augura Lozano.

El Passaport Cultural té un pressupost de 25.558,91 euros per al curs 2021-2022, i l'Ajuntament preveu un total de 51 intervencions de tipus cultural en forma d'activitats.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

palau-solità i plegamans


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès