Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

S'ha celebrat la 32a Gala dels Premis Ateneus

21 Desembre 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Federació d'Ateneus de Catalunya

Població: BarcelonaLa Federació d'Ateneus de Catalunya ha celebrat aquest dimarts la 32a Gala dels Premis Ateneus des de la carpa del Circ Raluy instal·lada al Port Vell de Barcelona.

Els guardons han distingit enguany el cicle de concerts '66 butaques: acció cultural, del Patronat de la Catequística de Figueres; la campanya de dinamització sociocultural de l'Associació Núria Social d'Olot; la programació cultural estable de l'Associació El Trinquet de Centelles; la 'Comissió Lila' dels Lluïsos d'Horta de Barcelona; i el Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui, pel projecte 'Coobert, cooperativa d'habitatge' per oferir recursos a les persones que cerquen habitatge.

A més, enguany s'ha estrenat el Premi Honorífic, atorgat a La Cubana.

En aquesta edició dels premis es guardonaven cinc categories, a més del nou Premi Honorífic. En total, s'hi van presentar 85 candidatures, totes procedents dels diferents ateneus vinculats a la federació.

La gala 2021 ha relacionat de manera simbòlica la tradició mil·lenària del circ amb l’esforç de les entitats ateneistes, que han plantat cara a l’adversitat davant la darrera crisi sanitària i econòmica.

Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, ha aprofitat l'aparador de la gala per reivindicar el retorn dels béns espoliats pel franquisme als ateneus.

En el seu discurs, Morella ha reclamat a l'Estat que "reconegui" el paper d'unes entitats que "més enllà de la seva inclinació ideològica, eren -i són- espais socioculturals en què es promovien la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

barcelona caldes de montbui centelles figueres olot


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès