Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Repartiment d’aliments de primera necessitat a La Quitxalla i a la Mezquita Al-Mohajirin de Canovelles

21 Abril 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: CanovellesUn grup de veïns de la Barriada Nova reparteix aliments al Centre Cívic La Quitxalla a més de 300 famílies que, a causa de la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus, es troben en situacions molt complicades i sense la possibilitat d’adquirir menjar. D’altra banda, la comunitat de la Mezquita Al-Mohajirin ha realitzat dues jornades d’entrega d’aliments, la primera va ser a finals de març mentre que la segona l’han fet el passat cap de setmana.

 

Veïns de la Barriada Nova es mobilitzen

 

La pandèmia del coronavirus està provocant una crisi econòmica i social greu. Són moltes les famílies que arrel del confinament han vist reduïts els seus ingressos i necessiten un ajut per poder portar aliments a taula. És per això que un grup de veïns de la Barriada Nova està repartint menjar de primera necessitat a aquelles persones que més ho necessiten, sense tenir en compte l’ètnia, religió o lloc d’origen i atenent a un llistat a través del qual registren totes les donacions que s’estan fent.

 

La iniciativa va sorgir la primera setmana de confinament, moment en què van començar a ajudar gràcies a la col·laboració de la carnisseria Soussi. En un primer moment, pretenien també alleugerir la tasca que realitza Betesda, entitat que gestiona el Banc d’Aliments i que també està notant la manca de productes al seu rebost. Tan sols unes setmanes més tard, i gràcies a les aportacions econòmiques de la ciutadania, han pogut adquirir productes a l’engròs. I ara el col·lectiu, on hi participen principalment persones d’origen marroquí, ha contactat amb l’ONG Islamic Relief España, qui els ha fet arribar prop de 10 caixes d’aliments.

 

Amb tot, ja han atès a més de 300 famílies a les que lliuren dos tipus de lots d’aliments, diferenciats perla seva mida segons el nombre de persones que viuen a la llar. A més, a partir del proper cap de setmana, i coincidint amb l’inici del ramadà, també tenen previst cuinar els plats tradicionals propis d’aquest període i lliurar aliments ja preparats a les famílies que no tenen la possibilitat de cuinar-los a casa.

 

Repartiment d’aliments a la Mezquita Al-Mohajirin

 

D’altra banda, la comunitat musulmana de la Mezquita Al-Mohajirin també s’ha sumat al lliurament d’aliments. En el seu cas, han  realitzat dues jornades d’entrega d’aliments, una el 28 de març i una altre el passat cap de setman

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès