Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Reforma a l'espai central de Sabadell

4 Juliol 2017 Redacció:La ciutadania ja pot conèixer la proposta d’urbanització de l’espai més central de la ciutat, des d'aquest mes visible en la mostra situada al passeig de la Plaça Major. Segons Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, “després d’escoltar les aportacions de la ciutadania i d’elaborar diferents propostes tècniques, ara ja disposem d’un projecte sobre l’espai central, que té com a element principal uns grans arbres que proporcionaran ombra i verdor i una zona d’estada amb llargs bancs”.

Els altres elements clau que inclourà el nou espai són, d’una banda, la delimitació de la plaça Major, una zona d’aigua –prevista a l’est del Racó del Campanar– i una coberta sobre la boca de l’estació de ferrocarril –que proporcionarà ombra en dies de sol i aixopluc en dies de pluja.

Aquesta proposta tornarà a configurar la plaça Major que Sabadell tenia des del segle XIII i que va desaparèixer a mitjan segle XX generant un espai continu de més de 300 metres de longitud. La proposta inclou també la transformació de la plaça del Doctor Robert per convertir-la en un espai més ampli i que la ciutadania deixi de percebre-la com la part del darrere de l’Ajuntament. D’aquesta manera quedarà una plaça a banda i banda d’un passeig arbrat. Finalment, l’espai continuarà mantenint una zona per on puguin circular els vehicles de serveis.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que “la proposta que presentem recull les conclusions dels successius debats que s’han fet els darrers anys i que parteixen d’un reconeixement de la singularitat d’aquest espai”. A més, ha afegit que “aquest projecte ens il·lusiona perquè ens permet recuperar la històrica plaça Major i configurar tot un espai central que la ciutadania es pugui seu, recollint l’essència de tot allò que la gent ens ha demanat”.

L’objectiu de la mostra que ara s’està acabant de muntar al Passeig és que la ciutadania pugui conèixer de primera mà la proposta del Govern per al centre de la ciutat i, alhora, que pugui aportar elements de reflexió i debat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès