Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Protecció Civil tanca l'alerta de l'Inuncat un cop els cabals del riu comencen a descendir

12 Abril 2018Redacció:

Actualment destaca el del riu Llobregat al seu pas per Castellbell i el Vilar i aigües avall fins a Martorell.

ACN Barcelona .- Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) un cop els cabals dels rius i rieres a les comarques interiors de Girona, a Osona i al Vallès Oriental han començat a descendir i a entrar progressivament en fase de normalitat després dels increments durant el dia d'avui. Amb tot, Protecció Civil manté activada la prealerta del pla perquè els cabals, tot i que no presenten perill en aquests moments, encara són elevats a molts àmbits. A les comarques esmentades s'han incrementat avui com a conseqüència de les pluges registrades tant en les capçaleres com en els cursos mitjos, arribant en alguns casos a nivells d'alerta –és el cas del Ter-, i amb valors elevats també a la Muga, el Fluvià, el Congost i el Tordera entre d'altres.
Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en aquests moments destaca el cabal del riu Llobregat al seu pas pel municipi de Castellbell i el Vilar (Bages) on cal vigilar els accessos a la llera del riu i aigües avall fins al municipi de Martorell.

Durant el temporal d'intensitat i acumulació de pluja també s'han registrat ratxes de fort vent i fort onatge a tot el litoral. Conseqüència d'aquest temporal el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 631 trucades per incidències. Per comarques, les trucades s'han fet des del Barcelonès (35), Vallès Oriental (35), Osona (28), Vallès Occidental (26), Maresme (23), Anoia (16), Gironès (15), Solsonès (15), Noguera (14) i Alt Urgell (12). 

Per municipis, les trucades s'han fet des de Barcelona (20), Argentona (12), Badalona (9), Camarasa (9), Mataró (8), les Masies de Voltregà (7), Jorba (7), Toses (7), Figueres (6) i Sabadell (6).

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Veïns de 16 municipis podran proposar com recuperar l'activitat agrària i forestal al Parc Rural del Montserrat

12 Abril

Actualitat

Més info
La Roca Solidari recapta diners ara per l'Oncotrail

11 Abril

Actualitat

Més info
L'Ajuntament de Sabadell denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de la ciutat

11 Abril

Actualitat

Més info
Els Bombers reben una setantena d'avisos per incidències relacionades amb el vent i la pluja

11 Abril

Actualitat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès