Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Polèmica a Sabadell per la contractació de la parella de la primera tinenta d'alcalde com a assessor

26 Juliol 2019 Redacció: ACN - Norma Vidal


Marta Morell (Podem) ha demanat que es faci una consulta a la Comissió d'Ètica Pública de l'Ajuntament

La possible contractació de la parella de la primera tinenta d'alcalde de Sabadell, Marta Morell (Podem), com a assessor ha encès els ànims en el ple municipal que s'ha celebrat aquest divendres. Després que diversos grups municipals hagin criticat la decisió, la portaveu de Podem, ha decidit demanar a l'alcaldessa, Marta Farrés, que consulti aquesta proposta a la Comissió d'Ètica Pública del consistori. "Vull fer un exercici de transparència", ha assegurat Morell que ha remarcat que en aquesta proposta de designació "s'ha valorat per sobre de tot la capacitat tècnica" i el fet que la qualificació d'aquesta persona "respon als requeriments del lloc de treball".

La proposta de la portaveu de Podem ha rebut les crítiques del líder de Ciutadans a Sabadell, Adrián Hernández, que considera que la decisió entra en conflicte amb el Codi Ètic de l'Ajuntament de Sabadell, vigent des del mes de juny de 2007. En aquest sentit ha apuntat que podria existir un "conflicte d'interessos". Per aquest motiu ha demanat que la Comissió d'Ètica es posicioni al respecte i ERC i la Crida per Sabadell s'hi han sumat. El polèmic assessor és diplomat en Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i doctor per la mateixa matèria per la UB l'any 2006. A més, té un Màster en Investigació d'Empreses, Finances i Assegurances i una experiència de 20 anys com a investigador social. Ha fet nombrosos estudis al voltant de la memòria històrica, el feminisme i la participació. La Comissió d’Ètica Pública de l'Ajuntament està integrada per diferents membres i funcionaris de l'administració municipal i treballa per respondre les consultes i observacions relatives a la conducta ètica dels càrrecs electes, personal gerent de les societats mercantils municipals o organismes autònoms, personal eventual, coordinadors d'àrees i la sindicatura municipal de Greuges en l'exercici de les seves tasques. Alhora efectua recomanacions de conducta, orienta i dóna directrius sobre com actuar davant un cas determinat. Així mateix, entre les seves funcions, emet i presenta informes a la Junta de Portaveus.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019 Més info

Festes de l'Arròs de les Terres de l'Ebre 2019

Les Festes de la Sega de l'Arròs de Les Terres de l'Ebre ...

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️ Més info

➡️ Festes Majors 2019 ⬅️

  Totes les Festes Majors del Vallès, no et perdis res! ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès