Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Personal docent i administratiu de la UAB alerta de noves accions si no avancen les converses amb el Rectorat

10 Juny 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Cerdanyola del VallèsEl personal docent i administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) adverteix que estudien dur a terme noves accions de protesta per reclamar millores en el col·lectiu.

Des de dimarts i fins divendres representants dels treballadors han protestat al campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), sense interferir en les proves d'accés a la universitat i centrant la seva acció a l'edifici del Rectorat, on han bloquejat els accessos cada matí fins les 11.00 h. Asseguren, però, que la relació amb l'equip rector és mínima i que les negociacions per intentar trobar un punt d'entesa no van per bon camí, segons el seu punt de vista. Per aquets motiu, després d'aquestes quatre dies de vaga estudien noves accions per a fer.

Entre les reivindicacions del col·lectiu en protesta hi figuren els baixos sous que denuncien que perceben els professors associats en comparació amb altres professors. De la mateixa manera, apunten que la universitat no renovarà el contracte a part d'aquest personal en els propers mesos."Els treballadors entenien perfectament els motius i ens han expressat la seva solidaritat", assenyala Alejandro Ramos, membre de la CGT, que assegura que la majoria esperava a accedir a l'edifici fins les 11.00 h. Insisteix que s'han centrat en el Rectorat per no entorpir en la selectivitat, que a la UAB ha reunit més de 5.000 persones cada dia.

"L'equip rector no ha mostrat cap intenció de dialogar, sí que és cert que el vicerector de Personal Acadèmic i el gerent han baixat a parlar amb els piquets, però poc més", afegeix Ramos. De cara a divendres, mantindran la mobilització, després de el poc èxit de les converses a dia d'avui."No descartem estudiar accions en un futur proper atès el bloqueig actual que hi ha a les negociacions", adverteix Ramos.

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès