Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pel 10-M està convocada una vaga del sector sanitari i de serveis

3 Març 2021 Redacció: Andrea RodríguezEls sindicats CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATA/CTS/IAC, PSI Lluitem i el COS han convocat vaga del sector sanitari i de serveis el proper 10 de març. Segons ha explicat en roda de premsa aquest dimecres,e s tracta de la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris, des d'hospitals a atenció primària passant per atenció domiciliària, residències, ambulàncies o el 061. Sota el lema, 'Estem Fartes', reclamen una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública, mateixes condicions laborals per a feines iguals, reconèixer les malalties laborals a tots els treballs, jornades de 35 hores setmanals per al torn diürn i reducció pel torn nocturn i la internalització de serveis com les ambulàncies, la neteja o el 061. 

La portaveu CGT a l'Hospital de Bellvitge, Maribel Martínez, ha explciat que està cridada a la vaga tota la sanitat, tant la pública com la privada ja ha assegurat que els treballadors dels dos sectors estan "igual de precaritzats i amb els mateixos mínims drets laborals". 

Els treballadors volen que les autoritats "els escoltin d'una vegada" i han afirmat que no volen ni ser superherois ni més cançons dedicades. "Volem canviar les condicions", han reivindicat.

Martínez ha confiat en un ampli seguiment de l'aturada però ha afirmat que són conscients que, a la pràctica, serà "mínima" la gent que hi podrà participar perquè la sanitat "ja treballa en serveis mínims". "Gairebé mimgú tindrà dret a vaga", ha dit. Els sindicats estan fent la mediació amb la Generalitat prèvia a la vaga i precisament un dels punts de desacord són aquests serveis mínims, especialment en l'àmbit de les residències. 

Els convocats preveuen tallar la Via Laietana de Barcelona a l'alçada de la plaça de Jaume I el proper dimecres i fer posteriorment una concentració a la plaça Sant Jaume cap al migdia. 

Entre les seves reivindicacions hi ha posar fi als "contractes escombraries" i els salaris amb sous molt baixos, eliminar la privatització de serveis, reconèixer aquests serveis com a part del sistema de salut i dotar tots els àmbits de plantilles suficients, entre ells l'Atenció Primària que està assumint un percentatge molt alt de la feina per la pandèmia. També han critiat que alguns serveis, com l'atenicó domiciliària, sigui considerada essencial "només quan els interessa" i que la campanya de vacunació no hagi arribat encara a tots els sectors exposats. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès