Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pas definitiu per la construcció de la nova Biblioteca a Palau-solità i Plegamans

1 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Palau-solità i PlegamansL'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va aprovar, per unanimitat en el darrer ple municipal, els plecs per iniciar l'expedient de contractació per a les obres de construcció de la nova Biblitoeca i l'arxiu municipal de Palau-solità i Plegamans. El pressupost de licitació total amb IVA és de 5.066.496,48 €. 

Els treballs de construcció de la nova Biblioteca i l'arxiu tenen un termini d'execució de 15 mesos quan es comencin a realitzar. Un cop es publiqui el contracte el termini de presentació d'ofertes és de 26 dies naturals, a comptar des de l'endemà de la publicació. L'edifici de la nova Biblitoeca ha de ser el primer edifici de Catalunya amb aquestes característiques i dimensions que es construeixi amb energia geotèrmica. Serà un edifici cilíndric, lluminós i diàfan. 

A més de la Biblioteca, s'inclourà un auditori, que es podrà utilitzar de forma completament independent, l'arxiu municipal i una cafeteria amb terrassa. Les àrees públiques estaran distribuïdes en dues plantes, si bé cal sumar-hi un soterrani, on hi haurà la zona restringida, amb sales de treball intern, un magatzem, un dipòsit documental, maquinària...

Eva Soler, la regidora de Cultura, va voler destacar que aquesta aprovació al ple és un "pas més per fer realitat aquests equipaments tan necessaris per als nostres veïns i veïnes". Soler, també va voler agrair la feina de tot l'equip tècnic que ha redactat plecs del projecte de construcció de la Biblioteca. 

La reurbanització de l'entorn és un dels punts forts del projecte. L'edifici estarà envoltat d'una plaça, d'un espai enjardinat que inclourà una nova escalinata. Aquesta, seguint el contorn circular de l'edifici, salvarà el desnivell entre les avingudes Catalunya i Nostra Senyora de Montserrat, eliminant l'actual cul-de-sac del carrer Sant Genís. El nou equipament s'alçarà al terreny municipal on ara es troben les pistes de petanca, al costat de la plaça de l'Alzina. 

La construcció de la nova Biblioteca ha obtingut diferents subvencions d'organismes supramunicipals com la Diputació de Barcelona i també compta amb el suprot del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En el cas del Departament de Cultura s'ha comptat amb uns 400.000 euros de subvenció, els quals suposen un 7,90% del pressupost total. Pel que fa a la Diputació de Barcelona s'ha fet amb dues línies, una de 811.398,30€, el 16,01% del pressupost  i una altre de 202.849,58€, el 4%. Alhora el presupost compta també amb un 2,5% d'inversió traduïts en 126.654,81€ que provenen del PUOSC, el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

palau-solità i plegamans


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès