Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pacte dels municipis contra el canvi climàtic

21 Setembre 2016 Redacció:Demà dijous, 22 de setembre, tindrà lloc al Museu de Ciències Naturals de Granollers “La Tela” (carrer Palaudàries, 102) la primera jornada del cicle Del Pacte a l'Acció, per donar resposta als reptes per implantar accions per mitigar el canvi climàtic. Accions que passen per la promoció d’energies renovables com la biomassa, l’energia solar; l’eficiència energètica sobretot en edificis i l’enllumenat públics, i l‘estalvi d’energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses.

Aquesta és la primera jornada que organitza la Diputació de Barcelona i la xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per parlar concretament de com aplicar les polítiques d’adaptació al canvi climàtic per part del món local.  

Els objectius del cicle de jornades es basaran en:

  • L’intercanvi de coneixement i experiències sobre les accions que el món local ha implantat de forma reeixida o ha d'implantar d'ara fins el 2030 per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic,
  • El debat sobre com aplicar localment els compromisos globals que emanen del nou Pacte dels Alcaldes Global pel Clima i l'Energia i l'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes - Covenant of Mayors) i l'adaptació (Alcaldes per l’Adaptació - Mayors Adapts) sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.

Al nostre país ja són més de 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial, i per tant, ens els darrers anys s’ha fet molta feina de planificació però també de concreció i execució d’accions que han generat estalvis d’energia, d’emissions de gasos d’efectes hivernacle i de recursos econòmics als ens locals. Per tant, el nou Pacte és continuïtat de la feina feta – molta ja en desenvolupament – i la necessitat d’actuar amb fermesa i promptitud planteja la necessitat no només de confirmar de nou els compromisos municipals ara a l’horitzó 2030, sinó de compartir i conèixer les accions que ens permetran assolir els reptes previstos.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès