Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pacte dels municipis contra el canvi climàtic

21 Setembre 2016 Redacció:Demà dijous, 22 de setembre, tindrà lloc al Museu de Ciències Naturals de Granollers “La Tela” (carrer Palaudàries, 102) la primera jornada del cicle Del Pacte a l'Acció, per donar resposta als reptes per implantar accions per mitigar el canvi climàtic. Accions que passen per la promoció d’energies renovables com la biomassa, l’energia solar; l’eficiència energètica sobretot en edificis i l’enllumenat públics, i l‘estalvi d’energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses.

Aquesta és la primera jornada que organitza la Diputació de Barcelona i la xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per parlar concretament de com aplicar les polítiques d’adaptació al canvi climàtic per part del món local.  

Els objectius del cicle de jornades es basaran en:

  • L’intercanvi de coneixement i experiències sobre les accions que el món local ha implantat de forma reeixida o ha d'implantar d'ara fins el 2030 per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic,
  • El debat sobre com aplicar localment els compromisos globals que emanen del nou Pacte dels Alcaldes Global pel Clima i l'Energia i l'Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes - Covenant of Mayors) i l'adaptació (Alcaldes per l’Adaptació - Mayors Adapts) sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.

Al nostre país ja són més de 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial, i per tant, ens els darrers anys s’ha fet molta feina de planificació però també de concreció i execució d’accions que han generat estalvis d’energia, d’emissions de gasos d’efectes hivernacle i de recursos econòmics als ens locals. Per tant, el nou Pacte és continuïtat de la feina feta – molta ja en desenvolupament – i la necessitat d’actuar amb fermesa i promptitud planteja la necessitat no només de confirmar de nou els compromisos municipals ara a l’horitzó 2030, sinó de compartir i conèixer les accions que ens permetran assolir els reptes previstos.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès