Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, seleccionades al Premi Mies van der Rohe 2019

16 Gener 2019Redacció:

Entre els 40 finalistes hi ha el Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret

Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BASS competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2019. En total s'han anunciat 40 obres seleccionades que provenen de 17 països europeus.

Entre aquestes, hi ha les obres de l'estudi sabadellenc Harquitectes, Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret; el projecte 'De Krook library' a Bèlgica que compta amb la participació de RCR amb Coussée & Goris architecten i 'Silesia University's Radio and Television department' de l'estudi barceloní BAAS a Polònia amb Grupa 5 Architekci i Małeccy Biuro Projektowe.

El jurat format per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ştefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, Maria Langarita i Frank McDonald s'han reunit durant tres dies a Barcelona per debatre sobre els reptes més rellevants als quals s'enfronten la societat contemporània europea i la seva arquitectura.

Alguns dels temes que es van plantejar, com s'ha explicat en un comunicat, van ser l'elevat nombre d'obres que parteixen de construccions ja existents; la importància que l'habitatge col·lectiu continua tenint arreu d'Europa; la necessitat de planificar i organitzar el territori; i la importància de la cultura com un programa, així com la importància de la cultura arquitectònica.

Les obres finalistes es troben a 17 països europeus: set d'elles són a França, sis a Espanya, quatre a Bèlgica, tres a Àustria i tres a Dinamarca. A Alemanya, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos i a Romania tenen dues obres finalistes cadascun i Albània, Estònia, Finlàndia, Polònia, Portugal, Sèrbia i Eslovàquia en tenen una cadascun.

És la primera vegada que Albània, Sèrbia i Eslovàquia tenen alguna obra a la llista de seleccionats.Més enllà de les obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, també s'han seleccionat les obres espanyoles Plasencia Auditorium and Congress Centre de l'estudi Selgascano; Desert City de GARCIAGERMAN arquitectes; ARQUITECTOS; Solo House de l'estudo OFFICE Kersten Geers David Van Severen i Life Reusing Posidonia\/ 14 social dwellings in Sant Ferran, Formentera de l'estudi IBAVI. A més, l'estudi Nieto Sobejano Arquitectos també esta nominat per Arvo Pärt centre a Estònia.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


El Consorci Viari de la Catalunya Central exigeix a la Generalitat que mantingui els descomptes a la C-16

15 Gener

Actualitat

Més info
Mor un noi de 14 anys atropellat per un tren mentre caminava per les vies a Gualba

15 Gener

Societat

Més info
Santi Baró: "Les riuades 62 al Vallès Occidental, la catàstrofe natural més gran a Espanya"

15 Gener

Cultura

Més info
Una dona atropella una altra a la Rambla de Sabadell i fuig del lloc dels fets

14 Gener

Societat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès