Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Neix el grup de Treball Antirumors de Mollet

29 Maig 2017 Redacció:El Centre Cultural La Marineta, ha acollit la primera sessió oberta a la ciutadania del Grup de Treball Antirumors impulsada pel Consell de Ciutat i per l?Oficina del Síndic Personer. Els assistents, membres del Consell de Ciutat, entitats i ciutadans i ciutadanes del Registre Municipal de Ciutadania Participativa, van debatre entorn al que cal fer per combatre els comentaris contra col·lectius de Mollet i impulsar una campanya de conscienciació per lluitar contra els rumors que erosionen la bona convivència a la ciutat.

L'objectiu és dissenyar una xarxa molletana antirumors des de la ciutadania i el teixit associatiu per evitar la difusió de prejudicis o noticies que poden ser malintencionades i no contrastades i que col·laboren a malmetre la convivència entre la ciutadania.   

La sessió ha comptat amb la presència d'Elena Caballé, col·laboradora de la Xarxa Antirumors de Barcelona, de la que forma part el Consell de la Ciutat de Mollet, i Directora Tècnica de l'Institut Diversitas s.c.c.l.

Entre d'altres qüestions, es va posar sobre la taula que cal treballar per desmuntar estereotips i rumors pervenint-los i saben com es creen; reflexionar i fer pedagogia sobre la cultura de la diversitat; no fer activitats per als col·lectius, sinó des dels col·lectius; tenir cura i evitar les generalitzacions; dur a terme accions en referent positiu adreçades, per exemple, a la gent jove; donar altaveus, també mediàtics, al conjunt de les comunitats o proposar la creació d'un manifest com a inici de la Xarxa, on la ciutadania i les entitats es puguin adherir

La iniciativa parteix de la darrera sessió plenària del Consell de Ciutat, màxim òrgan participatiu de Mollet del Vallès, en la que es va acordar crear dos grups de treball, un d'ells, impulsat per l'Oficina del Síndic Personer, centrat en la creació d'aquesta xarxa antirumors.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

La Garrotxa, un paradís natural Més info

La Garrotxa, un paradís natural

Redescobrir la natura enmig de la ciutat. El teixit urbà d’Olot s’articula ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Centres educatius al Vallès Més info

Centres educatius al Vallès

Directori d'escoles, cursos i extraescolars al Vallès   ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès