Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Nassapp, l'eina per informar sobre les incidències relacionades amb la contaminació per mala olor a Granollers

26 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Granollers



L'Ajuntament de Granollers posa al servei de la ciutadania una noia eina de comunicació directa per informar d'incidències relacionades amb la contaminació per mala olor. Així, l'apliació gratuïta Nassapp (disponible per Android i IOS) permet notificar i registrar qualsevol tipus de pudor, de procedència agrícola, industrial, urbà...

L'obejctiu d'aquesta iniciativa és comptar amb la participació ciutadana per gestionar aquesta qüestió complexa. Així, l'Ajuntament de Granollers registrarà les queixes i teballarà per prendre mesures i intentar minimitzar els posibles focus d'origen. La inormació aportada per la cituadania a través d'aquesta app és confidencional, no recull les dades personals i eprmetrà generar un mapa de les molèsties detectades per la ciutadania en aquest àmbit. 

L'EURECAT, el Centre Tecnològic de Catalunya, desenvolupa des de l'any 2010 el projecte Nasapp, una iniciativa de participació ciutadana i una eina a disposició de tothom per registrar incidències de pudor ambiental. L'aplicació geolocalitza el punt en què es troba la persona i informa del moment en què es registra la mala olor, de manera que la coincidència en una mateixa zona i moment d'un determinat nombre de registres, posa de manifest un episodi de pudor. Amb aquests registres i l'anàlisi de les dades meteorològiques es plantegen hipòtesis sobre la procedència. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès