Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Montcada i Reixac entra dins dels pressupostos de L'Estat pel soterrament de la línia R2

3 Desembre 2020 Redacció: Puntvallès

Població: Montcada i ReixacEls pressupostos de l'Estat comptaran amb una partida reservada de 8 milions d'euros per fer efectiu el soterrament de les vies de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L'Ajuntament celebra l'anunci que el ministeri de Foment els ha traslladat després de la insistència, perquè aquesta obra no quedés sense dotació econòmica per al 2021. Aquests treballs han de permetre retirar les vies de la superfície i unir la ciutat, la qual està partida pel pas del tren i amb diversos passos a nivell, on s'hi han registrat diversos accidents amb víctimes mortals. Ara el consistori espera que no es retardi l'execució de les tasques que s'hi han de dur a terme, amb la garantia que els aporta l'assignació pressupostària.

Aquest és el primer cop que Foment crea una partida específica per a la futura infraestructura. D'ençà que es va publicar l'esborrany dels comptes, l'Ajuntament havia reclamat amb insistència aquesta partida individualitzada amb una consignació econòmica fora de la partida genèrica d'inversions a Rodalies per al 2021. L'equip de govern local va consensuar una esmena transaccional que va presentar el grup d'ERC al Congrés, demanant la creació d'una partida específica per a Montcada i Reixac, que finalment ha estat acceptada pels grups de PSOE, Unidas Podemos, En Comú Podem, Galícia en Común i ERC, i que va ser aprovada el passat 1 de desembre per tots els partits que han donat suport als pressupostos.

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, ha destacat que "han estat setmanes molt intenses de gestions i reunions amb diferents organismes i administracions perquè els pressupostos incorporessin una partida individualitzada". Segons detalla el consistori, els representants municipals han traslladat aquesta informació a la reunió d'avui amb la Taula del soterrament. Els membres del grup d'aquest grup de treball, integrat per partits polítics i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, han mostrat també la seva satisfacció.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès