Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Montcada, Cerdanyola i Ripollet demanen ajudes extraordinàries per fer front als aiguats de desembre

19 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Cerdanyola del VallèsEls municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet preparen els informes per demanar ajudes per fer front als desperfectes que van ocasionar els aiguats del 18 de desembre de 2020. Es van registrar fins a 300 litres per metre quadrat en poca estona, i la pluja va malmetre elements de l'espai públic, propietats privades i va provocar afectacions a la línia R4 de Rodalies. Pel que fa a Montcada i Reixac, el municipi més afectat, es va destinar una despesa extraordinària d'uns 250.000 euros per fer front a les actuacions d'urgència. Per això es demanarà a l'Estat que declari l'emergència greu de protecció civil a la ciutat. 

Laura Campos, l'alcaldessa de Montcada, Carlos Cordón, l'alcalde de Cerdanyola i Josep Maria Osuna, l'alcalde de Ripollet, es van reunir de manera telemàtica amb el delegat del Govern de la Generalitat a les comarques de Barcelona, Juli Fernàndez, per abordar la situació en què van quedar les tres localitats per la tempesta. Només a l'àmbit rural es van registrar desperfectes en zones boscoses de Collserola o a la riera de Sant Cugat al seu pas per Cerdanyola. 

A més, es va malmetre l'espai públic urbà i diversos domicilis, sobretot els situats a peu de carrer. Els alcaldes, van plantejar la necessitat de destinar ajudes a la important despesa que va significar tornar a posar al dia els municipis després de les inundacions. "El delegat del Govern ens va explicar que hi ha la possibilitat d'uns ajuts extraordinaris exclosos de concurrència, i que es destinen a la restitució d'inversions de titularitat municipal, imputables al capítol pressupostari de les inversions", esmenta l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, en declaracions a l'ACN.

Pel que fa a Montcada i Reixac, es va fer un ple extraordinari al desembre per abordar la petició d'emergència greu de protecció civil, motiu pel qual ja es disposa de tota la documentació i dades que calen per poder fer la resta de peticions d'ajuda. "Només a Montcada les actuacions fetes van suposar una despesa de 250.000 euros", esmenta Laura  Campos. Finalment, la documentació reunida es traslladarà a les administracions corresponent per optar al màxim nombre d'ajudes possible per pal·liar els desperfectes de l'aiguat. 

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès montcada i reixac ripollet

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina Més info

El Generali HC Palau segueix intractable a l’OK Lliga Femenina

Si marxem a Palau Solità i Plegamans per parlar d’esport, ens hem ...

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions Més info

El CF Mollet es prepara per la represa de les competicions

De la mateixa que la resta de clubs esportius del territori català ...

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula Més info

L’EC Granollers s’enganxa a la zona alta de la taula

Mentre la majoria de competicions de base segueixen aturades, a causa de ...

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa Més info

El CE Sabadell necessitat de victòries per allunyar-se de la zona baixa

Un dels altres equips catalans, aquest cas del Vallès Occidental, que està ...

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Més info

Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets del Vallès

Volia aconseguir fer els més de 8.000 metres del K2 a ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès