Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mollet del Vallès rep el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020 de La Comissió Europea

3 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Mollet del VallèsLa iniciativa engegada pel Consell dels Infants de Mollet l'any 2019, dedicat a promocionar els bons hàbits alimentaris de les nenes i nens de la ciutat, ha estat premiada amb el segon Premi Europeu de la Salut 2020 en la categoria d'estil de vida saludables en ciutats, atorgats per la Comissió Europea. 

Per Josep Monràs, l'alcalde de Mollet, el premi "suposa un nou reconeixement a nivell internacional del bon treball que es realitza a la nostra ciutat". El CIM, a més, permet any rere any "estimular la participació democràtica activa dels infants de Mollet".

Raúl Broto, regidor d'Educació, ha recollit el premi en un acte en línia. Durant la seva intervenció en l'acte, el regidor ha destacat que "el projecte va permetre empoderar als nens i nenes per millorar la seva capacitat per prendre decisions alimentàries saludables i va contribuir a fer que el sistema alimentari de l ciutat sigui més sostenible".

L'entrega dels premis va comptar amb la presència de la Comissaria Europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides. 

En el projecte van participar 660 alumnes de 5è i 6è de les escoles de la ciutat de Mollet i de l'Escola d'Educació Especial Can Vila. Els infants van treballar a l'escola, a l'ajuntament i van tenir la possibilitat de fer visites d'estudi a diferents espais de la ciutat que representaven la cadena alimentària. 

Entre les iniciatives que els infants van proposar per dur a terme hi havia una que consistia en realitzar cerrades sobre alimentació saludable a les escoles i els centres cívics. També consistia en fer campanyes d'alimentació saludable als mitjans de comunicació, ajudar a empreses amb voluntat d'impulsar la seva activitat basada en una alimentació saludable, organitzar una Fira de l'Alimentació Saludable i crear més horts urbans a la ciutat. 

A banda d'escoles i l'ajuntament, també hi van participar l'Hospital de Mollet, el Mercat Municipal i els seus paradistes, el Consorci de Galelcs i l'Associació Agroecològica de Gallecs i el Centre Cívic de Can Borrell, amb el seu hort comunitari. 

El Premi Europeu de la Salut reconeix i recompensa en la seva categoria, iniciatives de ciutats i escoles que contribueixin a promoure estils de vida saludables pels nens (de 6 a 18 anys). Les iniciatives poden incloure, per exemple, accions dirigdes a promoure una alimentació sana, a conscienciar sobre un pes corporal saluable i prevenir el consum de tabac per fomentar, en particular, la prevenció entre els joves. El Premi està finançat amb el tercer Programa de Salut de la Unió Europea 2014-2020.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès