Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mollet del Vallès i les mesures econòmiques i socials municipals

22 Juny 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Mollet del VallèsEl Govern Municipal aprova un paquet de mesures d’ajudes econòmiques i socials per pal·liar els efectes del COVID-19.

Les mesures adoptades fins al moment són les següents:

Es posa en marxa l’Oficina d’Ajuts Covid-19

Creació d’un espai específic per donar informació i per tramitar els ajuts aprovats en el Pla per a la protecció, social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació en el que hi ha previstes ajudes directes i indirectes per a famílies i per al sector comercial i de serveis de la ciutat especialment afectats per la Covid-19.

Es recorda que els ajuts contemplats en el Pla, són municipals i són independents de les polítiques o els recursos que puguin venir d’altres administracions.

D’aquests ajuts municipals es preveu que se’n puguin beneficiar més d’11.000 famílies i més de 1.000 comerços i serveis de la ciutat.


En relació a l’activitat comercial i el teixit productiu

Llicències de terrasses: Els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència.

Taxa de recollida de la brossa comercial: Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.

Taxa dels mercats de marxants: no es cobrarà la taxa als paradistes del mercat setmanal del dimarts que hagin vist suspesa l’activitat..

Consum local: Accelerar, un cop s’hagi superat l’Estat d’Alarma, una campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

L’Ajuntament ha habilitat un mapa interactiu amb els negocis de la ciutat que ofereixen productes i serveis de primera necessitat i que també poden fer encàrrecs i/o repartiment a domicili

Pla de reactivació econòmica pel teixit productiu per a després d’aquesta emergència

Campanya de sensibilització conjuntament amb els agents econòmics locals per promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local

Pla de suport als comerços i professionals de la ciutat de formació on-line i assessorament individualitzat per fomentar l’e-commerce

Durant el mes de maig s’han iniciat les formacions en línia programades per a comerciants a través de Mollet Hub. El programa formatiu dona resposta a les peticions de formació que va sorgir de la primera sessió del dia 23 d’abril.

També s’estan atenent les consultes que tenen molts comerciants respecte a l’inici d’activitat de comerços, professionals, autònoms i autònomes i emprenedors i emprenedores.


En relació a l’activitat económica i ocupació

Els serveis municipal d’inserció laboral, situat a EMFO c. Riera, farà atencions presencials amb cita prèvia a partir del dilluns 1 de juny.

El Servei municipal d’empresa i emprenedoria, situat al Mollet Hub, farà atencions presencials amb cita prèvia a partir del dilluns 1 de juny.

Reforç de l’atenció i assessorament a autònoms, empresaris i ciutadans

Ampliació del servei d’atenció telefònica dels serveis municipals d’ocupació

Creació i difusió de continguts útils i de formació per a autònoms, empresaris i emprenedors, així com relacionats amb les TIC i la innovació

S’ha reforçat el procés d’orientació amb formacions en línia sobre entrevistes de feina i també es fan servir l’atenció telemàtica i telefònica adaptant els recursos a les necessitats dels usuaris i usuàries. En total, d’ençà que va començar l’estat d’alarma, s’han portat a terme prop de 5.300 atencions.

Particulars, PIMES i autònoms podran fraccionar el rebut de l’aigua en 6 mesos sense interessos. A més s’aplicarà el 50% de rebaixa del cànon de l’aigua aprovat per l’ACA. L’Ajuntament continuarà bonificant el 95% del rebut de l’aigua i s’aplicarà una taxa de residus de 3,32 € any a totes les famílies vulnerables

-  Priorització, en la mida del possible, del pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat

- El Servei Municipal d’Ocupació i el d’Emprenedoria han fet prop de 6.000 atencions des de l’Inici de l’estat d’alarma.

- Acord per a la celebració d’un ple extraordinari per tractar mesures de caire econòmic i de cobertura social per combatre la situació excepcional que vivim 

 

En relació als impostos

Pla individualitzat per ajornament o fraccionament dels tributs municipals, sense recàrrecs.

Aprovació d’un nou calendari fiscal que endarrereix el termini de pagament de tributs,taxes i preus públics. No es cobraran per aquelles activitats que no s’han pogut realitzar, acompanyat de bonificacions fiscals per a famílies vulnerables i per al sector comercial i de serveis de la ciutat.


En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament

Pagament de factures: L’Ajuntament prioritzarà, tant com sigui possible, el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.


En relació a les famílies

Pagament de l’Ajuntament de les beques menjador municipals com a complement a la decisió adoptada per la Generalitat.

Les famílies no hauran de pagar les Escoles Bressol Municipals: L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

Els i les usuàries de Ca n’Arimon no hauran de fer front a les quotes el temps que l’equipament estigui tancat

Es continua fent atenció a les famílies, tant a l’Oficina Covid com als Serveis Socials Municipals.

Actualment ja s’han tramitat  més de 200 ajudes a famílies a través de l’Oficina Covid i 2.850 persones han estat ateses des de Serveis Socials rebent ajuts directes o indirectes.

Per a més informació relacionada amb el pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació, visiteu la pàgina web de l’ajuntament. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès