Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Més de 300 noves places d'Àrea Verda i una vuitantena d'Àrea Blava a Granollers

14 Gener 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: cedides

Població: GranollersLes persones residents en les zones amb Àrea Verda ja no hauran de demanar un distintiu com a vehicle autoritzat per fer-ne ús

L'Ajuntament de Granollers amplia l'estacionament regulat a diversos punts de la ciutat amb el principal objectiu d'afavorir les opcions d'aparcament del veïnat de diversos barris de la ciutat. D'aquesta manera, és previst que a partir del pròxim 28 de febrer entrin en funcionament unes 300 places d'Àrea Verda i una setantena de places d'Àrea Blava.

Més de 300 noves places d'Àrea Verda i una vuitantena d'Àrea Blava

Al barri de Primer de Maig es crearan unes 210 places d'Àrea Verda als carrers Pius XII, Isabel de Villena, Joan Vilà Ayats, Gabriel Ferrater, Navarra, Roger de Llúria i Jardí Conrad Saló. Es tracta d'un barri amb un dèficit d'estacionament residencial elevat. Així, la implantació de l'Àrea Verda permetrà les opcions d'estacionar per als residents. A més, en aquest àmbit, al carrer de Roger de Flor, entre els carrers Enric Prat de la Riba i Isabel de Villena, una vintena de places passaran a ser Zona Blava per oferir una alternativa d'aparcament als vehicles forans i augmentar la rotació de vehicles en eixos comercials.

Al passeig de la Muntanya, entre la plaça de la Font Verda i el carrer de Francesc Ribas, es crearan una vuitantena de places d'aparcament d'Àrea Verda, també per facilitar l'aparcament als residents i afavorir la rotació de vehicles. La iniciativa dona també resposta a les peticions del veïnat i establiments de la zona, per regular l'aparcament i donar prioritat a les persones que hi viuen, ja que és una àrea amb molta pressió d'aparcament per la proximitat de l'Hospital i del centre urbà. A més, una vintena de places passaran a ser de Zona Blava en els punts més propers a l'Hospital de Granollers.

A més, als carrers Minetes i Tarragona, una vintena de places passaran de ser d'Àrea Blava a ser d'Àrea Verda. També es crearan 7 noves places d'Àrea Blava al carrer Josep Umbert (entre Llevant i passeig de la Muntanya). Per últim, hi haurà una trentena de places més d'Àrea Blava al carrer Lluís Companys (entre Enric Prat de la Riba i Camp de les Moreres) amb una nova tarifa específica per afavorir la rotació en zones properes a equipaments.

Novetats en el sistema d'aparcament en Àrea Verda

En les setmanes vinents també es produirà un canvi en el sistema d'aparcament en Àrea Verda per a les persones residents. Així, ja no serà necessari demanar el distintiu com a vehicle autoritzat per fer-ne ús. Els turismes que constin en el padró de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica de Granollers, al corrent de pagament de l'impost de circulació i el titular dels quals estigui empadronat en la zona que conforma l'Àrea Verda, es consideraran vehicles autoritzats.

Excepcionalment, els vehicles que compleixin alguna de les següents característiques sí que caldrà que tramitin cada any l'autorització d'estacionament en Àrea Verda:

  • Els titulars d'una llicència d'activitat domiciliada dins l'àrea (un vehicle per activitat).
  • Els residents empadronats que disposen d'un vehicle en règim de rènting, lísing o lloguer de més de 3 mesos de durada, o bé que en siguin usufructuaris i la titularitat sigui d'una tercera persona física que paga l'impost de vehicles a Granollers.

Només en aquests casos excepcionals s'haurà de sol·licitar l'autorització a la seu electrònica de l'Ajuntament o a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. Els vehicles que es trobin en aquest cas i que ara ja estiguin autoritzats, no caldrà que facin el tràmit fins als mesos de setembre, octubre o novembre de 2022.

No caldrà posar cap distintiu al vehicle autoritzat, ja que el control es farà amb el número de matrícula; tampoc hi ha canvis en el sistema tarifari, per tant, no hi haurà cap cost associat a l'ús de l'Àrea Verda per part dels vehicles autoritzats.
A partir de l'1 de febrer, podreu consultar si el vostre vehicle està autoritzat a la pàgina: www.granollers.cat/aparca

L'Àrea Verda té un horari d'aparcament regulat (laborables de dilluns a dissabte, de 8 a 14 h i de 16 a 20 h), durant el qual poden aparcar els vehicles autoritzats sense límit horari, i els turismes no autoritzats amb limitació horària (que hauran de pagar el mateix preu que la Zona Blava més propera).

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès