Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Meritxell Batet proposa fer un canvi als pressupostos abans de presentar-los a la Cambra Catalana

6 Novembre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Barberà del VallèsLa presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha instat el Govern a "sortir del bucle" a l'hora de negociar els pressupostos que presentarà a la cambra catalana. "Els que governen hauran de decidir si volen fer-ho per a tota Catalunya i sortir del bucle on són, o si es volen seguir equivocant", ha desafiat aquest dissabte durant la cloenda d'un acte del PSC a Barberà del Vallès. Batet ha defensat que el suport de PSC seria garantia "d'apostar per la justícia social, la cohesió, la integració i la convivència de tots". D'altra banda, en clau estatal, Batet ha lloat els pressupostos generals, que acaben de superar les esmenes a la totalitat. Ha assegurat que els comptes demostren que el govern espanyol "compleix" amb Catalunya.

Quan falten pocs dies per a què el Govern de Pere Aragonès porti la proposta de pressupostos al Parlament, Meritxell Batet ha volgut recordar la mà estesa del PSC per facilitar-ne l'aprovació, com a alternativa al bloc sobiranista de la investidura. Batet ha avisat l'executiu català que "té a les seves mans" recollir l'oferiment socialista per tirar endavant els comptes o bé "continuar equivocant-se en direcció errònia".

La presidenta del Congrés ha assegurat que si el Govern accepta el suport del PSC "estarà apostant per governar per a tota Catalunya, des del rigor i des de les polítiques que necessiten els catalans". Batet ha defensat que el seu partit "sempre ha estat al costat dels ciutadans de Catalunya, amb les seves necessitats i amb responsabilitat". "Apostem per la llibertat amb plenitud i igualtat", ha subratllat durant la cloenda de la jornada municipalista que aquest dissabte ha celebrat el PSC del Vallès Occidental a Barberà del Vallès.Els PGE "compleixen" amb CatalunyaPrèviament, Batet ha tret pit de les bondats dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que el govern espanyol ha presentat al Congrés aquesta darrera setmana.

La presidenta de la cambra ha recordat que els comptes preveuen 2.230 MEUR en inversions a Catalunya, de les quals n'ha destacat les partides per a Rodalies i la mobilitat urbana, la digitalització empresarial i la cultura. Al mateix temps, Batet ha ressaltat que els pressupostos "es fan càrrec de la situació de les persones més necessitades", en relació als diners destinats a habitatge i a l'ingrés mínim vital."En definitiva, els pressupostos atenen les necessitats dels catalans", ha asseverat, tot afirmant que els comptes de l'estat espanyol "aporten a Catalunya allò que mereix i que no sempre s'ha aconseguit".

"El govern de Pedro Sánchez compleix amb Catalunya també a nivell estatutari, complint la disposició addicional tercera", ha afegit.Batet ha celebrat que els comptes hagin superat el debat d'esmenes a la totalitat i ha assegurat que, el fet que puguin seguir el procés per ser aprovats, és essencial "per tenir una societat més cohesionada, amb recursos per a qui pitjor ho passa i per tenir una societat involucrada amb les institucions". Per a la presidenta del Congrés, això permet "combatre els populismes i la radicalització", en al·lusió implícita a Vox.La socialista ha carregat contra l'extrema dreta, de qui ha assegurat que es dedica a "atacar" les institucions democràtiques "perquè no li interessen". En aquest sentit, Batet ha defensat la importància de disposar d'un Congrés dels Diputats "fort i reconegut" i ha fet una crida als membres del PSC a erigir-se com a "grans defensors" de les institucions "per construir consensos".

"La democràcia és pluralitat i consens", ha afegit, mentre ha situat el PSC com a garant del "creixement econòmic amb consciència ecologista, de la justícia social i del compliment de la constitucionalitat del país". Batet ha augurat que aquesta base permetrà als socialistes revalidar la victòria a les properes eleccions catalanes amb l'objectiu d'arribar a la presidència de la Generalitat. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

barberà del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès