Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mentre no hi hagi una sentència definitiva, la justícia obliga Llinars a restituir el servei d'aigua a Sorea

24 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Llinars del VallèsEl jutjat contenciós-administratiu número 14 de Barcelona ha desestimat la petició d'aclariment realitzada per l'Ajuntament de Llinars del Vallès i ha confirmat que el consistori ha de restituir a Sorea en la gestió del servei d'aigua del municipi en aplicació de l'execució provisional d'una sentència del 2019 i de les mesures cautelars. Amb la desestimació de la petició d'aclariment presentada per l'Ajuntament, la interlocutòria del 4 de fener passat ja és ferma i obliga el consistori a què restitueixi la gestió indirecta de servei municipal d'abastiment d'aigua a la citada empresa. 

En la interlocutòria s'establia que l' Ajuntament de Llinars ha de restituir a Sorea la prestació del servei fins que el Tribual Superior de Justícia de Catalunya no resolgui l'apel·lació contra la sentència dictada pel mateix jutjat i li retreia al consistori l'incompliment de la mesura cautelar dictaminada. La representació del consistori al·legava que aquest fet pdoria provocar indemnitzacions als nou adjudicataris del servei, emntre que el jutjat rebatia que, precisament, si es derivaven indemnitzacions, era per causa d'anar en contra de la interlocutòria del 25 de febrer del 2020, que establia les mesures cautelars de suspensió de l'actuació administrativa impugnada en el procediment principal.

Sorea va iniciar el procediment judicial perquè el canvi de model de gestió no s'havia fet d'acord amb el que estableix la llei, segons aquesta empresa. El consistori va iniciar els tràmits el 2016 i va decretar la gestió pública de l'aigua el maig de 2017. sorea va presentar un recurs de reposició que l'Ajuntament va desestimar el juliol del mateix any. La companyia d'aigües va recórrer als tribunals, que li van donar la raó el desembre de 2019. L'Ajuntament de Llinars va presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, però mentrestant Sorea va demana que s'executés provisionalment la primera sentència i que es revoqués el decret que li retirava la gestió de l'aigua. 

El febrer i abril del 2020 la justícia va dictaminar que s'executés provisionalment la primera sentència, però l'Ajuntament de Llinars va al·legar que això provocaria situacions i danys irreversibles i d'impossible reparació, ja que caldria retirar la gestió als nous adjudicataris del servei i cladria recompensar-los econòmicament. En una interlocutòria del gener passat el magistrat deia que aquesta situació ha estat provocada precisament pel consistori, en no complir l'execució de la primera sentència, com se li va ordenar, i mentrestant ajudicar el servei a una altra companyia. De fet, el jutge recordava que Sorea ha dipositat 60.000 euros de finançar per afrontar una possible indemnització pels beneficis perduts pel nou adjucatari si finalment la justicia dona la raó a l'Ajuntament de Llinars, comptant que el servei s'ha adjudicat per 1 milió d'euros. L'Ajuntament de Llinars del Vallès va tornar a presentar recurs, que ara el magistrat ha rebutjat, cosa que fa que la decisió ja sigui ferma i no es pugui recórrer. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

llinars del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès