Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mango ampliarà en 90.000 metres quadrats el seu centre logístic a Lliçà d’Amunt amb una inversió de 35 MEUR

27 Novembre 2019 Redacció: ACN - Eduard Batlles


La planta distribueix a 110 països i manipula 75.000 peces de roba per hora

El centre logístic de Mango a Lliçà d'Amunt s'ampliarà en 90.000 metres quadrats per fer front al creixement logístic de les ventes per internet i per ampliar la zona d'expedicions. Aquest nou pas de la companyia significarà una inversió de 35 MEUR i està previst que s'acabi l'any 2023. Amb l'ampliació, el centre logístic tindrà un total de 280.000 metres quadrats que serveixen per distribuir les peces de roba a més de 2.100 botigues de 110 països diferents. El centre triplica la capacitat que Mango tenia fins ara i pot manipular fins a 75.000 peces de roba per hora. La de Lliçà és la planta central de la marca que també té vuit magatzems satèl·lit repartits pel món, des de Barcelona, fins a la Xina, els Estats Units o Mèxic.

Aquesta ampliació és una de les més importants de la companyia que preveu augmentar la venda per internet del 20% al 30%. La inversió permetrà enviar les comandes directament al client final i amb més rapidesa. Les instal·lacions actuals estan preparades per gestionar roba plegada i doblegada, amb cinc magatzems completament automatitzats que poden guardar fins a 20 milions de peces de roba a la vegada. El magatzem de peces de roba penjada, com abrics o americanes, té una altura de 25 metres i una capacitat per tenir alhora set milions de peces. Amb tota aquesta capacitat, Mango pot tenir fins a quatre setmanes d'estoc només a Lliçà.Actualment el centre té una capacitat per expedir 140 milions de peces de roba a l'any i amb la nova ampliació es podria arribar als 300 milions de peces de roba. El sistema robotitzat permet al centre tenir preparades les comandes de les botigues en un termini de tres hores, entre que arriba la comanda i surt del centre logístic. La majoria de roba que arriba al centre ho fa per via marítima a través del port de Barcelona i gràcies al centre s'ha pogut reduir un 25% el cost productiu de Mango. En total hi ha més de 600 treballadors que estan distribuïts en els diferents magatzems i que fan alguns processos productius, com plegar la roba en capses o gestionar les cintes de distribució. Reducció del deuteEl 2016 Mango va tancar l'any amb un deute net de 617 milions d'euros. L'any 2018 el va aconseguir reduir a 315 i el 2019 es preveu que encara es pugui reduir una mica més, segons el director general, Toni Ruiz. "Mango serà capaç de tornar el deute net en els propers dos anys", ha detallat, tot i que no ha volgut avançar xifres ja que encara queden cinc setmanes per tancar l'any. A més, el Black Friday, ha explicat, els pot ajudar a acabar l'any amb unes bones xifres de vendes.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

lliçà d'amunt

Els nostres reportatges

Granollers és una ciutat de comerços històrics Més info

Granollers és una ciutat de comerços històrics

Tot i que en els darrers anys alguns ja han tancat les ...

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall Més info

On escapar-se? a Puigcerdà, la fira del cavall

La comarca catalana de la Cerdanya es caracteritza per uns trets climàtics, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019 Més info

▶ Festes, Fires i Mercats de Nadal al Vallès 2019

AGENDA DE NADAL 2019 AL VALLÈS   Benvingut a les Fires i ...

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades Més info

Caldes de Montbui arranca amb les piles carregades

Al municipi de Caldes de Montbui, si parlem d’esport, hem de parlar ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès