Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Malestar entre els treballadors del Parc Taulí pel trasllat d’oncologia pediàtrica al Vall d’Hebron

25 Gener 2019Redacció:

Salut remarca que manté converses amb el territori per avaluar quina activitat és susceptible de mantenir a Sabadell

 

La Plataforma Assembleària de Treballadores i Treballadors (PATT) de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i el sindicat UGT han expressat el seu malestar per l’anunci del Departament de Salut de traslladar el servei d’oncologia infantil al Vall d’Hebron de Barcelona. La plantilla expressa la “indignació, i sorpresa”, i rebat els arguments de Salut.

Segons el Govern, el trasllat es basa en els estàndards europeus, que fixen en 30 el mínim de pacients anuals per garantir l’expertesa d’un centre. “No és veritat que atenent 15 nens no estiguem igual de preparats, perquè seguim els mateixos protocols a tots dos centres”, apunta Maria Jesús Merino, portaveu de la PATT.

Mentrestant, Salut diu que manté converses amb el territori per avaluar quina activitat es pot mantenir a Sabadell.Des de la PATT reconeixen l’existència d’estàndards europeus que aposten per la centralització dels tractaments oncològics, si bé asseguren que “fa anys que se’n parla i actualment aquesta idea estava diluïda”.

“Ara, per sorpresa, la Generalitat ha posat data de forma precipitada per aplicar-ho”, critica la plantilla, si bé el Departament de Salut insisteix que no hi ha cap calendari definit i manté la porta oberta a mantenir alguna activitat d’oncologia infantil al Parc Taulí.A parer de la PATT, l’hospital sabadellenc té una àmplia trajectòria de més de quatre dècades tractant infants d’oncologia “i es podria convertir en hospital de referència si interessés”.

“Tot són qüestions polítiques”, etziba la portaveu dels treballadors, Maria Jesús Merino, que reclama més diàleg i informació per determinar quina és la necessitat real del trasllat al Vall d’Hebron i conèixer de quina manera està previst fer-ho.La Plataforma de Treballadors ha anunciat una assemblea oberta amb facultatius del servei d’oncologia infantil i amb les famílies afectades pel proper dijous 31 de gener. Segons Merino, la reunió ha de servir per analitzar la situació i consensuar un posicionament vers l’anunci de Salut.

Al seu torn, l’UGT del Vallès Occidental ha emès un comunicat on assegura que el tancament del servei d’oncologia pediàtrica és “injustificat” i adverteix que aquesta mesura suposa una “precarització” dels serveis sanitaris de la comarca.

“Estem convençuts que un centre de referència és necessari i factible també al Vallès Occidental i demanem als responsables polítics autonòmics i municipals que facin el possible per impedir el desmantellament d’aquest servei tan sensible”, reclama el sindicat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Notícies anteriors


Neix una nova associació de taxistes per "professionalitzar i fer avançar" el sector

25 Gener

Actualitat

Més info
La cerdanyolenca Marga Martí guanya el primer premi com a fotògrafa de bodes 2018

25 Gener

Actualitat

Més info
El 29 de gener, data prevista per al trasllat dels presos independentistes a Madrid

25 Gener

Especial Judici

Més info
Hospitals catalans registren saturacions per la grip

24 Gener

Societat

Més info

Rep les notícies d'última hora

Empreses i comerços del Vallès