Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les Franqueses se situa 35 punts per sota de la mitjana catalana de delictes

3 Octubre 2019 Redacció: puntvalles.comEl municipi presenta un pla d’acció per seguir avançant en temes d’educació, civisme i control en temes de trànsit

Els fets delictius a les Franqueses s’han reduït en un 6,4% durant els darrers 12 mesos i situa el municipi 35 punts per sota de la mitjana catalana de delictes per cada mil habitants. Paral·lelament, el nombre de detencions ha augmentat, deixant palesa la intensificació de la feina de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. El conseller d’Interior, Miquel Buch, durant la Junta Local de Seguretat, ha mostrat la seva satisfacció “per aconseguir aquesta baixada en un municipi amb unes complexitats contrastades, com les Franqueses” i ha destacat la feina feta per els cossos de seguretat i també la col·laboració dels ciutadans.

La reunió anual de la Junta Local de Seguretat de les Franqueses ha servit per posar sobre la taula un pla d’acció per tal de seguir avançant en seguretat i civisme al municipi. Les dades presentades enguany, confirmen la baixada del nombre de delictes i, sobretot, de les infraccions de trànsit. Tanmateix, també han posat sobre la taula l’augment dels atropellaments, localitzats, sobretot en passos de vianants. En aquest sentit, l’alcalde, Francesc Colomé, s’ha compromès a “iniciar actuacions físiques, sobretot urbanístiques, per millorar la seguretat als passos de vianants”.

Les Franqueses, però, afronta el període 2019-2020 amb l’objectiu de reduir més les xifres d’accidentalitat. Per això, el regidor de Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència, Joan Antoni Marín, ha volgut destacar, també, el descens d’un 5% de les actuacions derivades de violència de gènere i ha refermat la voluntat del municipi “d’avançar sobretot en el tema del civisme” , tot i presentant un pla d’acció amb incidència en temes com el civisme, l’educació i el control a desenvolupar en els propers mesos:

Posada en funcionament de l’ordenança de circulació amb la incorporació de la nova normativa de la Direcció General de Trànsit que contempla, entre d’altres, la regulació dels nous formats de mobilitat en via urbana.

· Implementació de noves campanyes de control de distraccions al volant i de velocitat

· Impulsar la Comissió de Mobilitat con a principal eina de millora de la mobilitat al municipi

· Increment de la funció educadora de la Policia Local a través de les classes d’educació viària, que es realitzaran també a 3r de l’ESO; de xerrades sobre violència de gènere als alumnes de 2n de l’ESO i, de la realització d’unes jornades de defensa personal per a dones, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència masclista, el 25 de novembre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès