Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les Franqueses reformarà la plaça de l'Espolsada

4 Juliol 2017 Redacció:Entre tots fem les Franqueses és la premissa que s’ha seguit des de l’Ajuntament per a la realització del projecte de remodelació de la plaça de l’Espolsada.

Durant el mes de juny, es va presentar el projecte a tots els veïns i veïnes de la plaça de l’Espolsada per tal que poguessin realitzar les consultes i suggeriments que creien convenients i construir entre tots, un espai exclusivament per als vianants.

Amb aquest canvi de model de mobilitat es pretén millorar la sostenibilitat ambiental i la seguretat, així com fomentar una major cohesió social. La proposta defineix uns itineraris còmodes i segurs per als vianants amb l’objectiu de facilitar l’accés a la majoria dels equipaments i espais públics amb voreres que incrementen la seguretat i el confort en els desplaçaments.

El projecte prioritza l’espai per a vianants sobre l’espai per als vehicles en aquest àmbit i per això es contempla el tall definitiu del trànsit rodat del carrer de Sant Ponç des de la carretera de Cànoves fins al carrer de l’Alba, tall des del 2013 només es produïa els caps de setmana. La remodelació també pretén potenciar l’activitat econòmica, comercial i social en tota aquesta zona.

En resum, els objectius del projecte són els següents:

  • Prioritzar l'ús de vianants i eliminar el trànsit rodat de la plaça de l'espolsada, construint una plataforma única en tota la plaça. 
  • Crear una continuïtat entre la Plaça de l'Espolsada  i la Plaça de Muriel Casals per tal de donar més unitat als dos espais. Per això caldrà unificar la cota entre la Plaça de l'Espolsada i la Plaça de Muriel Casals. (creuament c. Sant Ponç i c. de l'Alba). 
  • Adequar l'espai urbà per tal d'acollir els diferents usos de la plaça, garantint-ne la seva convivència. La nova secció de la plaça de l'espolsada es composarà de manera que hi haurà 4m lliures pel recorregut dels vianants, una zona d'estar i descans de 10m d’ampla (bancs i terrasses) sota una zona arbrada, i els 40m lliures de la plaça actual. 

Està previst que l’Ajuntament aprovi el projecte aquest mes de juliol per a començar les obres de remodelació, de 2 mesos i mig de durada, al mes d’octubre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Els nostres reportatges

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès Més info

Activitats La Castanyada / Halloween al Vallès

Quines activitats es fan per la Castanyada / Halloween al Vallès? Trobaràs ...

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell Més info

Fira Nuvis del Vallès a Sabadell

La Fira de Nuvis de Sabadell 2019 es diu Fira Nuvis Vallès ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès