Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les eleccions del 14F deixen el Parlament més paritari de la història

16 Febrer 2021 Redacció: Andrea RodríguezEl Parlament que es constituirà arran de les eleccions del 14-F serà el més paritari de la història, amb un 48,1% dels escons en mans de dones. Un total de 65 dones ocuparan gairebé la meitat dels 135 escons. Aquesta xifra representa un augment de quatre punts respecte als rescultats del 2017. En aquells comicis, el Parlament va ser representat per un total de 59 dones, que ocupaven el 43,7% dels escons. Més de la meitat de les persones elegides pel PSC, ERC, la CUP i el PP seran dones. JxCat, En Comú Podem, Ciutadans i Vox fan baixar una mica la miitjana de representació femenina.

Cal destacar que quatre de les nou forces amb possibilitats d'aconseguir escons al Parlament estaven encapçalades per dones: Laura Borràs (JxCat), Dolors Sabater (CUP-G), Jèssica Albiach (En Comú Podem) i Àngels Chacón (PDeCat). Aquesta darrera, finalment, no va aconseguir representació. 

Concretament, 17 dels 33 escons assolits pel PSC i ERC seran ocupats per dones. Això representa un 51,5% dels escons totals. Un 55,6% dels diputats assolits per la CUP-G també seran dones, és a dir, un total de cinc sobre nou. El PPC tindrà el percentatge d'escons ocupats per dones més elevat de tot el Parlament, un 66,6%, amb dues dones als tres escons assolits. 

JxCat, En Comú Podem, Ciutadans i Vox faran baixar una mica la mitjana de representació femenina. Ciutadans tindrà exactament la meitat de representació femenina als seus escons, amb tres dones dels sis diputats. Un 46,9% dels escons de Junts tindran representació femenina, amb 15 diputats dels 32 escons obtinguts. En Comú Podem és un dels partits amb un percentatge de dones diputades més baix, amb un 37,5% amb tres dones respecte als vuit escons obtinguts. Per últim, Vox és la formació amb una representació femenina més baixa, amb un 27,3%. El partit d'ultradreta liderat per Ignacio Garriga només tindrà tres escons ocupats per dones dels onze que va assolir diumenge. 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès